Kiderült, milyen „verslábakon futni” + exkluzív videó

A hagyományokhoz híven idén is sor került Versmaraton egyik népszerű kísérőrendezvényére, a Költők futása programra, amelyet a Magyar Írószövetség és a Magyar Napló Kiadó rendez évről évre. Azok a költők, akiknek versei szerepeltek Az év versei 2024 antológiában, nem kisebb kihívást vállaltak, mint hogy legalább 42-szer körbefutják a Ferenc teret.

2024. 04. 11. 8:00
Forrás: Magyar Napló/Petike Áron
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyszínválasztás nem véletlen. A Ferenc téren lakott ugyanis több éven át József Attila, akinek születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. A téren levő moziban édesanyja takarítónő volt, nővérei pénztárosok és cukorkaárusok, József Attila pedig vizet árult. A tér mai jellegét 1838 után nyerte el, ugyanis az akkor pusztító árvíz után nagy részét újjá kellett építeni. A falusias, egyszintes házakat és a kertes, szántóföldes részeket ekkor váltotta fel a városi jelleg.

 

Résztvevők: Bali Anikó, Berka Attila, Falusi Márton (József Attila-díjas), Filip Tamás (József Attila-díjas), Gál János, Halmosi Sándor, Király Farkas (József Attila-díjas), Kubina Zita, Novák Valentin, Payer Imre (József Attila-díjas), Petőcz András (Babérkoszorú-díjas), Rónai Balázs Zoltán, Székelyhidi Zsolt, Zsille Gábor (József Attila-díjas)

A videót készítette: Szani Roland, Sulyok László, L. Szabó Fruzsina

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.