A Vígszínház a 128. születésnapját ünnepli május elsején

Idén is megrendezik a Vígmajálist: május 1-jén délután a Vígszínház meghirdeti a 2024/25-ös évad programját, majd a társulat tagjai részleteket adnak elő többek között olyan népszerű előadásokból, mint a Pinokkió, A Pál utcai fiúk, A padlás vagy A nagy Gatsby.

Forrás: MTI2024. 04. 20. 15:00
Vígmajális lesz a Vígszínházban
A 128. születésnapját Vígmajálissal ünnepli a fővárosi teátrum. Fotó: Juhasz Eva Forrás: Facebook/Vígszínház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Emellett kedvezményes jegyvásárlási lehetőségekkel, dedikálással és vetítéssorozattal várják az érdeklődőket, a gyerekek számára pedig játékos foglalkozásokkal készülnek – olvasható a színház közleményében. A Ditrói Mór utcában kültéri programokat rendeznek, amelyeken a részvétel díjtalan. A programsorozat délután fél háromkor az Így készült a Pinokkió című werkfilm vetítésével kezdődik. A zenés darab alkotói arra törekedtek, hogy az ismert Pinokkió-feldolgozásokhoz képest minél többet megmutassanak az eredeti történet csapongó fantáziájából, játékosságából és humorából. A produkció keletkezéséről és próbafolyamatáról készült filmben bemutatják a műhelymunkát, valamint megismerhetők a szereplők és az alkotók gondolatai – írják a színház honlapján.

Rudolf Péter
Rudolf Péter színigazgató a Vígmajálison ismerteti az új évad bemutatóit. Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton

Délután három órakor Rudolf Péter igazgató ismerteti a 2024/25-ös évad bemutatóit. 

Ezt követően zenés műsorral várják a közönséget: a társulat művészei részleteket adnak elő a színház előadásaiból, a koncert műsorvezetője Brasch Bence lesz.
A gyereksarokban 14 és 17 óra között tartanak foglalkozásokat, lufihajtogatással, „vígtetkó” készítésével és arcfestéssel is várják a gyerekeket.

Délután dedikálást rendeznek a színház főbejárata melletti teraszokon.

Tizenegy órától a nagyszínpadon a VÍG125 dokumentum(játék)film előbemutatóját tartják a színház bérleteseinek, este hat órától pedig zártkörű díszbemutató lesz. A négyrészes, játékfilmes elemekkel gazdagított dokumentumfilm elmeséli a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat. Az archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket játékfilmes eszközökkel mesélik el az alkotók. A szereplők és a megszólalók között megtalálhatók a társulat egykori és mai tagjai.

A rendezvény részletes programja a Vígszínház oldalán érhető el.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.