Fábián Juli néhány személyes tárgya is kalapács alá kerül

Különleges kezdeményezéssel jelentkezik a Fábián Juli Emlékalapítvány: híres hazai és külföldi zenészek, művészek személyes holmijait, valamint általuk dedikált tárgyakat bocsájtanak aukcióra. Az aukció két színtéren zajlik: az Axioart online platformján lehet licitálni, valamint a június 14-én rendezendő eseményen a Magyar Zene Házában.

2024. 05. 27. 20:00
Grecsó Krisztián kézirata Forrás: Fábián Juli Emlékalapítvány
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az árverésen befolyt összegre pályázatot ír ki az alapítvány, amely a nehéz helyzetben lévő – beteg vagy munkaképtelen – zenészek és előadó-művészeti háttérmunkások számára nyújt anyagi támogatást. Az aukció kiemelten foglalkozik Tompos Kátya személyével: az alapítvány legutóbbi gyűjtőakciója az ő kezelése kapcsán zajlott, és ahogyan a közvélemény, a művészvilág is összefogott a fiatal színésznő támogatására – többen külön hozzá kötődően, az ő segítségére ajánlották fel relikviáikat. A pionír kezdeményezéssel az alapítvány a zeneszerető közönséget célozza meg, felhívja figyelmét a megváltozott körülmények közé került, rászoruló zenei szereplők nehézségeire. 

Fábián Juli Emlékalapítvány
A Fábián Juli Emlékalapítvány árverésén Törőcsik Mari nercbundája is kalapács alá kerül Forrás: Fábián Juli Emlékalapítvány

 

Az aukción természetesen Fábián Juli néhány személyes tárgya is kalapács alá kerül, de szerepelnek – többek között – Rick Astley személyes tárgyai, Törőcsik Mari nercbundája, Grecsó Krisztián Apám üzent című, megjelenés előtt álló regényének eredeti kézirata, Tompos Kátya kalapja, valamint egy olyan gitár is, amely több Random Tripen szerepelt együtt Fábián Julival. Az

Alapítvány ezt a gitárt kifejezetten a júniusi aukcióra dedikáltatta több világsztárral, így a Thirty Seconds To Marsból Jared Leto, a Rag’n’Bone Man, Paul Kalkbrenner és a Sum 41 autogramja szerepel rajta.

A Fábián Juli Emlékalapítvány missziója a könnyűzene és a jazz területén működő, egészségügyi és/vagy szociális okokból vészhelyzetben, válságban vagy valamilyen átmeneti állapotban lévő, rászoruló zenészek, zenei előadóművészek, oktatók, zeneszerzők és a zenei produkciókban közreműködő egyéb szakemberek donációja, a szociális és/vagy egészségügyi élethelyzetük, fogyatékosságuk vagy korral kapcsolatos problémáik miatt tartósan vagy ideiglenesen művészetük vagy munkájuk gyakorlásában akadályoztatott művészek támogatása. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.