Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Megújult formában tér vissza idén a Libri Irodalmi Díj

Ismét átadják a Libri Irodalmi Díjakat. Az elismerést idén 2023 legnépszerűbb könyvei kapják meg, és a korábbinál jóval több, összesen 11 kategóriában hirdetnek győzteseket. A rangos elismerést június közepén az ünnepi könyvhét eseményeihez kapcsolódva adja át a könyvkereskedő.

2024. 05. 27. 13:30
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújult formában tér vissza a hazai könyvszakma egyik legrangosabb elismerése, a Libri Irodalmi Díj, amellyel a legnépszerűbb – vagyis a Libri 2023-as eladási listáit vezető – könyveket jutalmazzák majd. Az elismerést a korábbinál jóval több, összesen 11 kategóriában osztják ki.

 – Együtt olvasunk: ez az idei évünk jelmondata. Szeretnénk, ha a könyveken keresztül valódi közösségek kialakulását segíthetnénk, 

éppen ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy az idén visszatérő Libri Irodalmi Díj odaítélésében a korábbiaknál hangsúlyosabb szerepet kapjanak az olvasóink.

– A megújult elismeréseknél az eladási listákat vettük alapul, így a díjakat tulajdonképpen a vásárlók ítélik oda az általuk leginkább kedvelt szerzőknek és műveknek – mondta Ludvig Orsolya Stefanie, a Libri marketing- és kommunikációs igazgatója.

Az elismerést az ünnepi könyvhét eseményeihez kapcsolódóan június 14-én este adják majd át.

A Libri az ország piacvezető könyvkereskedője. Az 55 üzletből álló, országos méretű könyvesbolti hálózatában, valamint a 2023-ban jelentős fejlesztésen átesett webáruházán keresztül a vállalat évente több millió vásárlót szolgál ki. 2021 márciusában a vállalatban kisebbségi tulajdonrészt szerzett, majd 2023-ban a Libri-csoport többségi tulajdonosává vált a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.