Ma kezdődik a Benczúr Ház Rendezvényközpont nyári fesztiválja

Június 7-én újra felgördül a képzeletbeli függöny a Benczúr-kertben, annak szabadtéri színpadán. Egészen augusztus végéig klasszikus és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, zenés színházi programok várják a nézőket. A Múzeumok éjszakáján külön eseményekkel készül az itt található Postamúzeum a kikapcsolódni vágyóknak.

2024. 06. 07. 13:00
Fiscl Monika
Fiscl Monika a Mediterrán szerelem című előadásban. Forrás: Benczúr Ház Rendezvényközpont
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terézvárosi Diplomatanegyed szívében található csodálatos, neoreneszánsz palota, a Benczúr Ház nyári fesztiválját 2024-ben is megrendezi az épületet működtető Postakürt Alapítvány, igen színes kulturális palettát kínálva a közönségnek. Nagy boldogág a törzsközönségnek és a szervezőknek, hogy az őszi-téli-tavaszi benti programok után régi és új nézők választják forró nyári estéken szórakozásra ezt az ősfás kertet és az itt található szabadtéri színpad programjait.

 Az külön elismerés, hogy az egész évben működő Benczúr Házat egyre több művész, társulat, komolyzenész, színész, táncos fedezi fel és választja szakmai otthonának. 

Legtöbbjük az idei Benczúr-kerti estéken is megmutatja magát. Ebben és a nézőkkel létrejött szövetségben, együttműködésben hisz a Postakürt Alapítvány, ugyanis jegyvásárlásával a közönség fedezi a produkciók költségeit.

A nyári választék bőséges:

könnyű- és komolyzenei koncertekkel, színházi és zenés színházi előadásokkal, valamint a Múzeumok éjszakáján külön programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat a Benczúr-kert, amely június 7-én nyit a MazsiMó GipsyMó Rumba Catalana koncertjével, mely garantálja a jó hangulatot és a lendületes, tüzes zenét. Elsősorban a zenekar saját dalai csendülnek fel, de hallható lesz jó néhány a Gipsy Kings slágereiből is. Június 18-án az Orlai Produkció premierrel készül a kertben: Penelope Skinner brit írónő friss darabja, A legenda háza a 2024. évi londoni színházi szezon nagy eseménye volt. A főszerepben Budapesten: Hernádi Judit. Augusztusban is visszatérnek majd, ekkor a Mikor hazudtam? című előadásukkal, amelyben a két szerepet Péterfy Bori és Rohonyi Barnabás alakítja. 

A prózai színházi vonalat erősíti az Összpróba Alapítvány és a Kultkikötő előadása, a Maggi és Lillemor, melyben – a világon elsőként, a szerzők és a jogtulajdonos külön engedélyével – a két főszerepet férfiak alakítják: Bezerédi Zoltán és Mertz Tibor. Illetve augusztus elején érkezik Karinthy Ferenc Dunakanyar című színműve, a Szentendrei Teátrumból – ezúttal is Szinetár Miklós rendezésében, Szinetár Dórával és Makranczi Zalánnal.

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán. Forrás: Dunakanyar-előadás

A zenés színház legkiválóbb hazai képviselői is színesítik a kert programját. A musical műfaj kedvelőinek két sorozattal is készülünk: a Musical Klub ezúttal kiköltözik a Benczúr Ház falai közül: először Toldy Máriának szerveznek születésnapi gálát, majd júliusban a sport és a sportoló énekesek állnak a középpontban, a nyarat pedig Kardffy Aishával és Kerényi Miklós Mátéval búcsúztatják. A Musical Csillagok koncerteken Kocsis Dénes, Serbán Attila, Bordás Barbara, Füredi Nikolett és Szomor György lép fel.

Az operett műfaja sem maradhat ki. Augusztus 15-én Kálmán Imre Marica grófnő című művének 100. születésnapját ünneplik itt, az erre az alkalomra írt A Mester és Marica című előadással, szcenírozott koncerttel, melyben az operett összes dala elhangzik, illetve egy keretjáték részeként maga Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, életére, munkásságára. Közreműködik: Lukács Anita, Vadász Zsolt, Szendy Szilvi, Peller Károly, Zábrádi Annamária és Dézsy Szabó Gábor, kísér: a Sturcz Szmollbend.

Klasszikus és komolyzenei koncertek is várják az érdeklődőket: június 10-én a Pénzügyőr Zenekar játszik világslágereket, július 4-én pedig egy könnyed nyáresti koncertre készül, latinos és olaszos hangulatban Fischl Mónika és Sándor Péter. A klasszikus műfaj kedvelőinek szigorúan nyári, könnyed műsort tervez a Danubia Zenekar és a Szent Efrém Férfikar, valamint Iván Ildikó művésznő, mesterkurzusának résztvevőivel.

Augusztus 8-án igazi sztárfellépőkkel ünnepli a nemzetközi cigánydal napját a Benczúr-kert, és természetesen előtte, június 22-én, a Múzeumok éjszakáján is különleges programokkal készülnek. Délután Bordás Barbara és Kékkovács Mara várja a gyerekeket Mesén innen, mesén túl című interaktív művészeti foglalkozásával, majd este 8-tól a Budapest Ragtime Band muzsikál a kertben a Postamúzeum látogatóinak, akik rendhagyó tárlatvezetést is élvezhetnek.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.