Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Nemanja Radulovic és a Double Sens Budapesten!

Július 11-én Budapesten, a Margitszigeti Szabadtéri Színházban ad koncertet Nemanja Radulovic hegedűművész és együttese, a Double Sens, akik az egyik legrangosabb versenyen nyerték el az év koncertfelvételének járó díjat. Az elismerést Beethoven hegedűversenyének felvételéért kapta a zenész és együttese.

Forrás: MTI2024. 06. 27. 16:00
Nemanja Radulović és a Double Sens
Újabb Opus Klassik 2024 győztes érkezik júliusban a Margitszigeti Színházba. Fotó: Sever Zolak Forrás: Margitszigeti Szabadtéri Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország legjelentősebb komolyzenei díja, az Opus Klassik a klasszikus zene legmagasabb szintű kiválóságait ismeri el. Idén is huszonhét kategóriában választotta ki a zsűri az elmúlt év legjobb lemezeit. Nemanja Radulovic hegedűművész és együttese, a Double Sens itt nyerte el az év koncertfelvételének járó díjat.
 

Nemanja Radulovic
Őszinteség és szeretet jellemzi Nemanja Radulovic hegedűművészt. Forrás: Margitszigeti Szabadtéri Színház

Az egyéni teljesítmények mellett opera- és koncertfelvételeket is díjaztak 

Az idei győztesek között számos vonós is szerepel, akik díjakat nyertek olyan kategóriákban, mint az év hangszerese, az év fiatal tehetsége vagy épp az év koncertfelvétele.
Az év hangszeresének járó elismerést Gautier Capuçon csellóművész és Isabelle Faust hegedűművész, valamint Lang Lang zongoraművész kapta. De olyan nevek is feltűnnek a díjazottak között, mint Charles Castronovo, Christian Thielemann, Bécsi Filharmonikusok, vagy Víkingur Ólafsson.
Hilary Hahn hegedűművész nyerte el az év instrumentális szólóalbuma járó díjat. A zenészt már láthatta a hazai közönség, hisz szintén a Margitszigeti Színház meghívására már járt Budapesten, méghozzá egy Ünnepi Mendelssohn-est keretében 2017-ben.

Őszinteség és szeretet jellemzi Nemanja Radulovic hegedűművészt

– Őszinteség, szeretet, szabadság. Nekem a zene adja a legszebb pillanatokat, bárhová utazhatok, és olyan dolgokat élhetek át általa, amelyeket az életemben enélkül nem tapasztalnék meg – vallja Nemanja Radulovic.

És hogy mennyire büszkék a díjra és az elért eredményeikre?

Szerettem volna egy olyan együttest, amely amellett, hogy szabadon próbál ki művészi dolgokat, amelyben a szabadság és a szeretet az irányadó, két kultúrámat (francia és szerb) is egyesíteni tudja. Nagyon szerencsés vagyok, hogy megtaláltam a zenei családomat. A Double Sensszel minden projekt egy felfedezés. A tradicionális zenétől a legújabb Beethoven-projektig, amely a Kreutzer-szonáta átdolgozásával foglalkozik. Mindig megpróbálunk mindent beleadni. Ez teszi az egész folyamatot izgalmassá: a munka kezdetétől az előadásig, a közönséggel való interakciókig.

A Margitszigeti Szabadtéri Színház programjairól bővebben az intézmény hivatalos oldalán olvashatnak. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.