Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az újrakezdésről szól a Viszkis most megjelent könyve

Állj talpra! Őszintén az újrakezdésről címmel harmadik könyvét adta ki Ambrus Attila, a Viszkis rabló, akinek az élete tagadhatatlanul egy kalandregény. Összesen tizenkilenc évet töltött a rácsok mögött. A szabadulása óta eltelt tizenkét évben minden előítéletre rácáfolt, amely egy börtönviselt embert sújtani szokott. Véghez vitte a lehetetlent: tökéletesen visszailleszkedett a társadalomba, ügyes fazekas, sikeres üzletember lett és családot alapított. Feleségével és két gyönyörű gyermekével az ország egyik festői vidékén él.

2024. 06. 12. 20:00
Viszkis
Ambrus Attila, a Viszkis könyvbemutatót tartott szentendrei üzletükben. Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szentendrén, a közelmúltban nyitott boltjukban tartott könyvbemutatót Ambrus Attila, a Viszkis, aki Karizs Tamással együtt írta meg legújabb könyvét. Az Európa Könyvkiadó gondozásában megjelent kötet egy személyes és őszinte interjúkötet, amelyben Ambrus Attila megosztja saját élete tanulságait, és megpróbálja megmutatni a megoldást a változás lehetőségére. Egy motivációs kötet, amelyben személyes tapasztalatait, élményeit és gondolatait osztja meg beszélgetőtársával, Karizs Tamással és rajta keresztül az olvasókkal.

Viszkis
Ambrus Attila, a Viszkis szentendrei üzletében. Fotó: Havran Zoltán

A Viszkis őszintén beszél megpróbáltatásairól

Elmeséli, hogyan élte túl a bezártságot, a válságot, az anyagi csődöt, a különféle traumákat, és hogy milyen út vezet a pokol legmélyebb bugyrából, a börtöncellából az átlagember számára már-már álomszerű életig, amelyet ma él családja körében. 

A könyv három életszakaszára is rávilágít: a gyötrelmes gyerekkorára, a rablóvá válás időszakára, a börtönévekre, végül sikereire. Fejezetekre bontva tárgyalja, hogy lehet túlélni majd húsz évig a rácsok mögött és eladósodás nélkül egzisztenciát teremteni. 

– Ez a könyv mérföldkő az életemben – mondta Ambrus Attila a könyvbemutatón. 

Azért tanulságos a történetem, mert őszintén beszélek a mélységekről, arról, amit elrontottam, és arról, hogy próbáltam meg mindezt helyrehozni. Igyekszem jobb emberré válni, szeretnék példát mutatni, hogy fel lehet állni, ha elbukunk. Ehhez persze kellenek a barátok és támogatók, akiknek én is nagyon sokat köszönhetek. A hitvallásom nagyon egyszerű: bármit csinálsz, azt csináld jól!

 – tette hozzá. 

A könyvben szó van arról is, milyen nehéz helyzetben van, aki kijön a börtönből. Az előítélet erősen befolyásolja a munkaadókat, különösen az ő esetében, 47 rablással a háta mögött. A társadalmi előítélet, a származás miatti kirekesztés ellen küzd. Az Állj talpra! című könyvet Ambrus Attila szerzőtársával, Karizs Tamással a 95. Ünnepi Könyvhéten, a Vörösmarty téren dedikálja vasárnap délután.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.