Nyáron sem áll le a Cziffra Fesztivál

Július 19-én Fókuszban a fiatalok címmel Balázs Jánosnak, a Cziffra Fesztivál alapító művészeti vezetőjének mentoráltjai lépnek színpadra. A Trio Opus One Franck és Sosztakovics műveit szólaltatja meg a Csigó Malomban, Gyulakeszin – közölték a szervezők.

Forrás: MTI2024. 07. 14. 18:30
Cziffra György
Cziffra György zongoraművész Forrás: Youtube
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Krakkóban, a Collegium Novumban a Cziffra Fesztivál Tehetség-díjas művésze, Pusker Júlia (hegedű) és Grzegorz Skrobinski (zongora) ad koncertet a Cziffra Fesztivál és Lengyelország egyik legrangosabb tematikus klasszikuszenei fesztiválja, a Polish Music Festival együttműködésének köszönhetően július 21-én Hommage á Cziffra – Új generáció címmel.

Cziffra Fesztivál
A fesztivál bécsi koncertjének próbája 2024. június 24-én. A színpadon Balázs János és a Budafoki Dohnányi Zenekar, vezényel Hollerung Gábor. Forrás: Facebook/Cziffra György Fesztivál 

Gubik Petra Junior Prima díjas színésznő és Balázs János zongoraművész a próza és a muzsika, a klasszikus és a könnyűzene ötvözésével idézi meg a régi pesti lokálok hangulatát a Szentendrei Teátrum színpadán augusztus 11-én Találkát adott a sors címmel.

A Cziffra Fesztivál 10. jubileumi évadához közeledve már kaphatók jegyek tíz őszi és téli koncertre is, amelynek előadói között szerepel mások mellett Nyikolaj Luganszkij zongoraművész, Fazil Say zongoraművész, Keller András hegedűművész, Perényi Miklós gordonkaművész, Balázs János zongoraművész, a Concerto Budapest és Freund Tamás agykutató.

A 2025-ben 10. jubileumát ünneplő Cziffra Fesztivál különösen gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket a 2024/2025-ös évadban. 

A mintegy negyven eseményt számláló ünnepi hangversenysorozat 2024 őszén, Cziffra György születésnapjához kapcsolódva kezdődik Oslóban, Budapesten és Londonban.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.