Már lehet pályázni az Innovatív zenei projekt díjra

A Balázs János által életre hívott Cziffra György-fesztivál tavaly óta új lehetőséget teremt a fiatal tehetségek számára.

2024. 07. 09. 16:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cziffra György-fesztivált Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész hívta életre. A fesztiválon számos díj kiosztásra került, idén pedig egy új kategóriát is alapítottak a fiatal művészek elismerésére.

A Cziffra György-fesztivál díjai

A Cziffra-fesztivál sokrétűen és elkötelezetten támogatja a fiatal művészeket. 

Az évről évre átadott tehetségdíjak, mesterkurzusok és a folyamatos magyarországi és külföldi bemutatkozási lehetőségek biztosítása mellett Innovatív zenei projekt díj néven tavaly Balázs János művészeti vezető kezdeményezésére új díjkategóriát hoztak létre, amelyre 2024-ben ismét várják a pályázatokat.

A fesztivál célja a pályázattal az, hogy fiatal művészeket és klasszikus zenei szakembereket ösztönözzön újszerű, innovatív, a kor megváltozott igényeire reflektáló projektek megalkotására, valamint a fiatal korosztályt megcélzó újszerű kommunikáció alkalmazására. A díjra – amely anyagi és szakmai támogatással egyaránt jár – harminc év alatti, innovatív gondolkodású komolyzenei szakemberek, művészek, vagy művészcsoportok pályázhatnak. A projektterveket 

2024. október 7-ig

 várják, a díj támogatója a kőbányai önkormányzat. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.