Kitelepül a Művészetek Völgyébe a Néprajzi Múzeum is

A Cirque de Tókert területén felépített múzeumszigeten egyebek mellett kreatív foglalkozásokkal, interaktív kiállítással, koncerttel várja a Néprajzi Múzeum a fesztiválozókat a Művészetek Völgyében.

2024. 07. 19. 14:30
A múzeum számos együttműködésben vesz részt.
A múzeum számos együttműködésben vesz részt. Fotó: Csudai Sándor Forrás: MW
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Néprajzi Múzeum Türelemüvegen innen és túl nevű interaktív közösségi játékpavilonja olyan tevékenységeket mutat be, amelyek megállásra, lelassulásra, türelmes pepecselésre késztetik az érdeklődőket. Az interaktív kiállítást napközben családi és gyermekfoglalkozások, előadások kísérik. Emellett a Művészetek Völgyében minden nap delelő foglalkozással várják múzeumpedagógusaik a kisgyerekes családokat, mesével és énekléssel egybekötött pihenésre.

A Néprajzi Múzeum a Múzeumok éjszakáján.
A Néprajzi Múzeum a Múzeumok éjszakáján. Fotó: Csudai Sándor

A délutáni órákban az Éjszakázz a múzeumban! című múzeumi program fesztiválra szabott bemutató verziója várja a családokat, akik múzeumpedagógusok segítségével járhatják körbe az alvás témáját.

A Paperbox csapatával a fesztiválozók a múzeum által már nem használt molinóanyagokból táskát és kiegészítőket is készíthetnek egy kreatív foglalkozáson.

Az érdeklődők megtekinthetik a Néprajzi Múzeum és a Metropolitan egyetem együttműködéseben készült kreatív pályázati diákmunkákat.

A programok között szerepel a HolddalaNap zenekar családi koncertje is a múzeum udvarában.

A fesztiválra látogatók a pontgyűjtő játék állomásait végigjárva a múzeum ősszel nyíló állandó kiállításába is betekintést nyerhetnek.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.