A véradók dala a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában + videó

Véradást népszerűsítő videóklipet készített a Magyar Nemzeti Táncegyüttes, csatlakozva az Országos Vérellátó Szolgálat kampányához. A táncosok ezúttal Hrutka Róbert Artisjus- és Fonogram-díjas zeneszerző Csak egy hős című dalára adták elő Zsuráfszky Zoltán, a Nemzet Művésze és Zs. Vincze Zsuzsa Kossuth-díjas művészek koreográfiáját. A véradók dala további tizennégy ismert előadóművész közreműködésével született meg, és a véradás fontosságára, valamint a vérgyűjtés folyamatosságára szeretné felhívni a figyelmet.

2024. 07. 16. 10:00
véradók
A véradók dala a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában Fotó: Cseke Csilla
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különleges produkció remek példája a hagyományos néptánc és a modern zene egyesítésére a magasztos cél érdekében. Az ország legnagyobb létszámú hivatásos táncegyüttese számára is kiemelten fontos, hogy minél szélesebb körben erősítsék az életmentő véradás és az önzetlen segítségnyújtás jelentőségét.

véradók
A véradók dalát táncukkal kísérik. Fotó: Cseke Csilla

A véradók dala

Mi a Magyar Nemzeti Táncegyüttesben a táncművészet és a tánckultúra mellett fontosnak érezzük azt a fajta kultúrát is, ami a másik emberre való odafigyelésről és az együttérzésről szól, ezért csatlakoztunk ehhez a nemes mozgalomhoz

– mondta Zs. Vincze Zsuzsa, az együttes szakmai vezetője. 

 A dal megálmodója, Hrutka Róbert szerint a tánc a legcsodálatosabb dolog, mikor a mozgás és a zene harmóniába kerül. – De van még egy lenyűgöző képessége, ha közösségben csináljuk, felszabadíthatja azokat a láthatatlan energiákat bennünk, amivel képesek vagyunk megmutatni a világnak, hogy együtt is eljuthatunk valahová, akár egy közös cél érdekében. Erre manapság nagyon nagy szükség van – mutatott rá Hrutka Róbert.

Bayerné Matusovits Andrea, az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy ez a projekt nemcsak egy dal, hanem közösségi összefogás egy olyan ügyért, ami igazán számít, hiszen vért csak véradással pótolhatunk. A videóban éneklő előadóművészek: Kowalsky, Pásztor Anna, Nyerges Attila, Für Anikó, Keresztes Ildikó, Pély barna, Földes Eszter, Freddie, Kovácsovics Fruzsina, Gubik Petra, Szebényi Dani, Udvaros Dorottya, Szolnoki Péter, Nika és Hrutka Róbert.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.