Újabb Banksy-kép tűnt fel Londonban + videó

Ezúttal egy gorillát ábrázoló Banksy-kép bukkant fel a londoni állatkertben. Kilenc nap alatt ez a rejtélyes graffitiművész és utcai aktivista kilencedik, sajátjaként elismert, állatot ábrázoló alkotása a brit fővárosban.

Forrás: BBC2024. 08. 13. 19:32
BANKSY
Banksy brit graffitimûvész legújabb alkotásával fényképezkednek a Londoni Állatkert látogatói Fotó: MTI/EPA/Andy Rain
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ismeretlen személyazonosságú művész, Banksy tegnap egy orrszarvút, ma egy gorillát fújt a falra. Ám az orrszarvút, amely London Charlton negyedének egyik falát díszíti, megrongálták – adta hírül a BBC. Az alkotást egy fekete maszkot viselő férfi festékszóróval festette le. Több szemtanú is látta az esetet. Az incidens kevesebb, mint 30 másodperc alatt történt.

Banksy
Banksy brit graffitiművész alkotása London Charlton negyedének egyik falán még a rongálás előtt Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Sorra rongálják Banksy képeit

A rongálás egy nappal azután történt, hogy Banksy úszó piranhákat festett a londoni rendőrség őrbódéjára, amelyet először vasárnap reggel észleltek. Hétfőn a műalkotást biztonságos helyre, a Guildhall Yardba szállították, állandó helyéről hamarosan döntenek.

Augusztus 5-én egy kecske jelent meg egy épület oldalán a Kew Bridge közelében, majd kedden egy másik munka, amelyen két elefánt látható. Szerdán tömegeket vonzott a Brick Lane egyik hídján lógó három majom.

Csütörtökön egy parabolaantennán üvöltő farkast – amely úgy nézett ki, mintha a Holdon üvöltene – helyeztek fel egy garázstetőre Peckhamben. De alig néhány órával később három férfi leszedte és elvitte az alkotást.

Banksy sajtócsapata azt nyilatkozta, hogy nincs tudomásuk a műalkotás jelenlegi hollétéről.

Pénteken Walthamstow lakosai arra ébredtek, hogy két pelikán horgászik egy halbolt felett. Szombaton pedig Cricklewoodban egy üres óriásplakáton jelent meg egy nyújtózkodó macska.

A tömeg felhördült, amikor a plakátot leszerelte három férfi, akik közölték: egy cég bérelte fel őket, hogy biztonsági okokból távolítsák el a hirdetőtáblát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.