Bárzongoristák játéka tölti be a Pesti Vigadó előtti teret

A fővárosi Vigadó Piano programhelyszín augusztus 20-án is várja az ünneplőket Budapesten, bárzongoristák és Nika fellépésével, valamint tematikus bárokkal és a Dunakorzó panorámájával.

Forrás: MTI2024. 08. 20. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szent István-napi programsorozat egyik helyszíne a Vigadó Piano, ahol kora délutántól estébe nyúlóan bárzongoristák játéka tölti be a Pesti Vigadó előtti teret augusztus 20-ig.

Fűzy Gábor muzsikáját is hallhatják a Vigadó Piano programhelyszínen. Fotó: Pianobar.hu

Francia sanzon, amerikai bárzene, tangó, bossa-nova, swing és magyar slágerek népszerű dallamait hallhatják az ünneplők a legkiválóbb hazai bárzongoristák, köztük Fűzy Gábor, Lakatos Pecek László és Neumann Balázs vagy éppen Nyári Gyula előadásában.

Nyári Gyula bárzongorista, a Magyar Bárzongoristák Egyesülete alapítója, a színpad házigazdája elmondta: ilyen szintű találkozójuk, mint a Vigado Piano eseményen, ritkán adódik. A bárzongoristák 14 órától egészen 22 óráig háromnegyed órás blokkokban lépnek a színpadra, önállóan vagy valamilyen formációban.

Együtt játszunk a közönséggel, különböző stílusok között mozgunk, legyen szó egy külföldi slágerről, operáról, sanzonról vagy filmzenéről, miközben egy olyan zenei hagyatékot is ápolunk, amelyet nagyon fontos lenne az utókor számára megtartani

 – mondta Nyári Gyula, kiemelve, hogy ezért is jött létre 2021-ben a Magyar Bárzongoristák Egyesülete.

A bárzongorista legendák mellett Gájer Bálint és Berki Tamás is közönség elé lépett, augusztus 20-án pedig Nika műsorát élvezheti a közönség. A zenei élményt a Vigadó Piano tematikus bárjainak kínálata teszi teljessé.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.