Új album Nick Cave-től, októberben pedig koncert Budapesten

Nyár végén érkező új album, majd európai turné: október 13-án Nick Cave-ék koncertjét a Papp László Budapest Sportarénában élvezhetik a rajongók. A zenekar szeptemberben Németországban kezdi a koncertsorozatot , hogy aztán majd 13. helyszínként fővárosunkat is beiktassák a menetrendbe.

2024. 08. 30. 14:10
NIck Cave
Jellegzetes arckifejezés, búskomorság, elegancia - Nick Cave Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatvanhat éves frontember, Nick Cave 2023 elején kezdte el írni az albumot, melyre végül tíz szerzemény került fel. Egyértelmű, hogy nemcsak a zeneimádók számára kivételes alkotó a magát konzervatívnak valló, ausztrál dalszerző-szövegíró-énekes, valamint filmzeneszerző-regényíró, akinek műalkotásai meghatározó élményt adnak a rajongóknak, s akinek alakja a kulturális világban megkerülhetetlen. Az október 13-ra meghirdetett, Papp László Budapest Sportarénában tartandó koncerttel a Covid-időszak idején elmaradt 2021-es fellépés után most kárpótolják magyar közönségüket is.

Nick Cave, ausztrál zenész, író, színész,
Nick Cave egy 2023-as fesztiválon. Fotó: AFP

A zenekar három dalt jelentetett meg, ezekkel felvezetve az albumot, így a Wild God, a Frogs és a Long Dark Night című nóta is már jól ismert a rajongók számára. A Wild God megjelenésének előestéjén Londonban egy különleges estet rendeztek Nick Cave-vel, amely alkalommal a jelenlévők teljes egészében meghallgathatták az immáron 18. stúdióalbum dalait. Azon túl, hogy irigyeljük e kivételezetteket, és várjuk az októberi koncertet, sejtjük, hogy a közelmúltban több családi tragédia után újra aktív Nick Cave ismét valami katartikusat fog alakítani a színpadon. Elég, ha mintegy felvezetésképpen csak felidézzük a 2016-ban megjelent Skeleton Tree, majd a három évvel későbbi Ghosteen album dalait. Az október 13-i koncert előzenekara egyébként az ír rock/postpunk zenekar, a The Murder Capital lesz majd.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.