Vadász Zsolt emlékére tehetséggondozó program indul

A Marica grófnő című operett századik évfordulójára készült A Mester és Marica című előadás, amelyet a Benczúr kerti estéken mutattak be a minap. A Gyönyörű Az Én Hazám Alapítvány a premier előtt jelentette be, hogy elindul a Vadász Zsolt operett-tehetség-gondozó program.

2024. 08. 17. 11:00
Vadász Zsolt
Vadász Zsolt operett- és operaénekes Forrás: Vadász Zsolt hivatalos Facebook-oldala
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A június 21-én tragikusan elhunyt Vadász Zsolt nemcsak Tasziló szerepét játszotta és énekelte A Mester és Marica előadásban, hanem ötletgazdája, kreatív producere is volt a szcenírozott koncertnek, melyben a Marica grófnő összes dala elhangzik, illetve egy keretjátékban maga a szerző, Kálmán Imre emlékezik vissza a darab születésére, életére, munkásságára. Az előadást a Vadász Zsolt által jegyzett Gyönyörű Az Én Hazám Alapítvány hozta létre a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával.

Vadász Zsolt
Lukács Anita és Vadász Zsolt. Fotó: 4K Media Studio

A Vadász Zsolt emlékére létrehozott tehetséggondozó programnak hármas célja van

A produkció szereplői a Benczúr kerti estéken tartott első nyilvános budapesti előadást Vadász Zsolt emlékének szentelték, és bejelentették, hogy a 2024/2025-ös színházi évadtól a Gyönyörű Az Én Hazám Alapítvány keretében, az Artist Center Agency szervezésében elindítják a Vadász Zsolt operett-tehetség-gondozó programot, melynek hármas célja van. Elsőként a csodálatos bonviván emlékének és örökségének ápolása, valamint új, klasszikus operett-előadások és koncertek létrehozása, de legfőképpen fiatal tenoristák, operettbonvivánok pályájának segítése. 

A produkció főszereplői Szendy Szilvi, Peller Károly, Laki Péter, Dézsy Szabó Gábor, élükön Lukács Anita primadonnával, Vadász Zsolt özvegyével. 

Egyetértettek abban, hogy legmegfelelőbben fiatal, az operett műfaja iránt elkötelezett tenoristák patronálásával viszik tovább a Vadász Zsolt által képviselt bonviván karaktert.

A művészek és a háttércsapat ének- és színészmesterség órákkal, fellépések szervezésével, PR-marketing támogatással szeretné a pályakezdő művészeket segíteni.

Kezdeményezésükhöz azonnal társult a Benczúr kerti estéknek helyet adó Benczúr Ház Kulturális Központ, valamint nemzetközi tapasztalataival és kapcsolataival az ügy mellé állt Kálmán Yvonne, a Marica grófnő komponistájának, Kálmán Imrének Mexikóban élő lánya.

A Vadász Zsolt operett-tehetség-gondozó programra pályakezdő művészt, tenoristát bárki jelölhet, minden évben október 24-ig, a magyar operett napjáig, Kálmán Imre születésnapjáig. Ezek után a kiválasztott művészekkel folyamatosan foglalkozik az alapítvány, és minden téren segíti pályájukat. 

Jelentkezni és jelölni az Artist Center Agency Facebook-oldalán lehet, üzenetben.

A Gyönyörű Az Én Hazám Alapítvány saját operett-előadásain is fellépési lehetőséget biztosít majd a fiatal művészeknek, illetve jelenleg több magyarországi színházzal is tárgyal, melyek a jövőben részt vesznek a tehetséggondozó programban és Vadász Zsolt emlékének ápolásában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.