Bemutatták a Nanushka új kollekcióját New Yorkban

A tavasz/nyár 2025 kollekció a papír-kézművességből merít ihletet.

2024. 09. 15. 15:00
New York
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bemutatták a Nanushka 20. évfordulója alkalmából a 2025-ös tavasz/nyár kollekcióját New Yorkban, ami magában foglalja a márka múltját, ami a jelenhez vezetett, illetve a jövőképét is.

A tavasz/nyár 2025 kollekció a papír-kézművességből merít ihletet, újragondolja a különböző textúrákat és technikákat a nyers papírból, és új, kifinomult szövetekké és ruhadarabokká alakítja.

Ezzel kívánják hangsúlyozni az emberi kapcsolatok és érintések fontosságát, a Nanushka magyar hátterének gazdag örökségét. A márka a minimalizmusban találja meg a békét, csendes teret kínálva az elmélkedéshez. A közönséget arra ösztönzi, hogy álljon meg, idézze fel a múltat, ölelje át a jelent, és fordítsa a lapot a jövő felé.

A különböző művészettörténeti és formatervezési könyvekből összegyűjtött fizikai papírok képezték a szezon központi referenciáját, jelezve, 

hogy visszatérnek a kutatás alapjaihoz, és fizikailag lapozgatnak, hogy inspirálják a jövőt.

Robert Morris konceptuális művész munkáinak referenciái jelentették az inspiráció egyik formáját, amelyet a márka további műszaki szövetfejlesztésére használt. 

Az SS25 kollekció részeként bemutatkozott a Nanushka első kézitáskája, a Sandi is.

A Nanushka jellegzetes „moonbeam” színű szőnyeggel borított kifutója fölött a mennyezetről 20 ezer darab újrahasznosított papírcetli lógott. A papírcetlik a Nanushka 20 éves történetének képeit, jegyzeteit és archív pillanatait hordozták. A modellek a papírcetlik alatt sétálva mutatták be az új kollekciót.

A bemutató neves vendégeket vonzott, akik az első sorból tekintették meg a kollekciót. Köztük volt a skót színész és énekes Thomas Doherty és az amerikai színésznő, Larsen Thompson. Ezenkívül Sarah Lysander, Zack Lugo, Richard Biedul és Tanner Reese is vendégek voltak a bemutatón.

Brítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.