Charlie október 26-án az Arénában bizonyítja, van hang, amely nem tud megkopni

Október 26-án nagyszabású koncerttel ünnepli 77. születésnapját – amely két nappal később lesz – Horváth Charlie. A Liszt Ferenc-díjas művész a Papp László Budapest Arénában lép fel.

2024. 09. 14. 14:00
Charlie
Charlie Forrás: Magyar Zene Háza
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Károly, ismertebb nevén Charlie, Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, jazz, blues, funky jellegzetes hangú előadóművésze. Eredetileg balett-táncosnak készült, később még színészként is feltűnt, és színházban is szerepelt. Székesfehérvári gimnazistaévei során alapította első rockegyüttesét. 

Fotó: Bach Máté

Charlie a magyar pop- és rocktörténet egyik legendás alakja, aki ott volt a hatvanas évekbeli alapok lerakásánál, rocktörténeti jelentőségű zenekarok tagja volt, bár sem a Decca, sem az Olympia után nem maradt fenn túl sok hangfelvétel. Pedig itthon az elsők között használtak rockzenében fúvós hangszereket és ötvöztek progresszív elemeket soullal. Charlie azonban csak ezután vált igazán ismertté, amikor csatlakozott a Generálhoz és a funk-rock egyik hazai alapzenekarra lettek. Ottani zenésztársával, 

Tátrai Tiborral alapította meg a Tátrai Bandet a nyolcvanas évek végén, amivel aztán végképp csúcsra jutott.

A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb formációja mellett pedig 1994-től szólókarrierjével is termelte a slágereket. Egyéni stílusát – persze összetéveszthetetlen tónusú hangján túl – a blues, a jazz és a soul gazdag hangszerelésű, sokrétű ötvözete jellemzi, na meg az, hogy dalai mindig az általa megélt élethelyzetekre reflektálnak, a dalszövegek személyességével könnyen lehet azonosulni.

Charlie 2020-ban sok év szünet után is egy rá oly jellemző jegyeket mutató nagylemezt adott ki Mindenen túl címmel.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.