Tudja, melyik filmben szerepelt együtt Kovács Kati és Charlie?

Ingyenes programokkal, köztük koncertekkel, filmvetítésekkel és előadásokkal várja az érdeklődőket szombattól szeptember 14-ig a CineVersity elnevezésű rendezvény a CineFest miskolci nemzetközi filmfesztiválhoz kapcsolódva.

2024. 09. 04. 13:41
Kovács Kati és Horváth Charlie a Fejlövés című filmben Fotó: NFI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Egyetem és az idén 20. jubileumát ünneplő CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál különleges eseménysorozattal készül, a CineVersity elnevezésű ingyenes programsorozat helyszíne a Csengey-kert.

Az Anna and the Barbies 2016-os dokumentumfilmjét is levetítik (Forrás: YouTube)

A rendezvény szombaton az Anna and the Barbies zenekar koncertjével és 2016-os dokumentumfilmjének vetítésével kezdődik, vasárnap a Banff Hegyifilm Fesztivál legjobb alkotásait mutatja be a CineFest Adventure. 

Szeptember 9-én és 10-én Hajdu Szabolcs filmtrilógiájának korábbi darabjai, az Ernelláék Farkaséknál és a Kálmán-nap látható. A trilógia Egy százalék indián című zárófilmjét a 20. CineFesten mutatják be. 

A Miskolci Egyetem kulturális antropológiai képzéséhez illik A legbelsőbb Ázsia – Magyarok nyomában Mongolországban című dokumentumfilm bemutatója. Füredi Zoltán kulturális antropológus, mongolista személyes hangvételű road movie-ját szeptember 11-én láthatja a közönség. Szeptember 13-án vetítik a Liza, a rókatündér című filmet, ezt követően a film zeneszerzője, Tövisházi Ambrus és zenekara, az Erik Sumo ad koncertet. A programsorozat utolsó napján, szeptember 14-én Tímár Péter Csinibaba című filmjét vetítik. 

Ezt követően 

a Miskolci Egyetem idén induló könnyűzenei képzésének helyet adó Póka Egon Művészeti Akadémia oktatóiból álló zenekar a CineVersityre készült, Legendás filmzenék című programjával áll a színpadra Hegyi Györggyel, az egykori Emil.RuleZ! zenekar alapító tagjával. 

A 20. CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál eseményeihez kapcsolódva a miskolci egyetemvárosban rendezik meg a Médiatudatosság 2.0 konferenciát is szeptember 10-én. A napjaink digitális világával kapcsolatos kutatásokat, elemzéseket bemutató tanácskozás szervezői a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Miskolci Egyetem és a Cenemis Nonprofit Kft., társszervezői a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete és a Nemzeti Filmiroda. 

Szeptember 11-én a Művészetek Háza Uránia-termében a Bacsó Péter által rendezett 1968-as, Fejlövés című filmet vetítik, majd a főszereplőkkel, Kovács Kati Kossuth-díjas előadóművésszel és Horváth Charlie Liszt Ferenc-díjas énekessel Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora beszélget. 

A CineFest Otthonunk Miskolc című programjában vasárnap a Művészetek Háza Béke termében mutatják be A selmeci szellem című dokumentumfilmet, amely a legendás selmecbányai akadémia történetét és az ott létrejött diákhagyományokat mutatja be a ma is élő tradíció lényegére összpontosítva Zalai Szilveszter rendezésében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.