Bobby a Dallasból a CineFestre jön + videó

A 20. CineFest miskolci nemzetközi filmfesztivál világpremierjén láthatja először a hazai közönség a Lepattanó című romantikus, gombfocis sportvígjátékot Scherer Péter főszereplésével. Vékes Csaba, a Szia, Életem! író-rendezőjének filmje az East of East szekcióban szerepel majd. Díszvendégként tiszteletét teszi a premierhét eseményein a film egyik kulcsfiguráját alakító Patrick Duffy, akit a hazai közönség elsősorban a Dallas című kultikus tévésorozat Bobbyjaként ismer. A vígjátékot szeptember 26-tól vetítik a mozik, ám a filmelőzetes mától elérhető.

2024. 09. 03. 16:45
Bobby
A mecénást alakító Patrick Duffy, akit a hazai közönség elsősorban a Dallas Bobbyjaként ismer Fotó: Gordon Eszter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vékes Csaba romantikus sportvígjátékát a magyar közönség elsőként a 20. CineFest miskolci nemzetközi filmfesztiválon a fesztivál új, kelet-közép-európai filmekre fókuszáló, East of East elnevezésű versenyszekciójában láthatja szeptember 6. és 14. között. A fesztiválra és a premierhét eseményeire hazánkba látogat Patrick Duffy, a Dallas című sorozat Bobbyja, aki Vékes Csaba rendező, Roskó Péter producer és Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt és Ónodi Gábor színészek mellett természetesen részt vesz a film miskolci premierjén is szeptember 13-án 15:45-től a Művészetek Háza Pressburger termében.

Bobby
Scherer Péter a Lepattanó című filmben, amelyben a Dallas Bobbyja is feltűnik. Fotó: Gordon Eszter

Miért vállalta el a mecénás szerepét a Lepattanóban a Dallas Bobbyja?

A filmet további két alkalommal nézhetik meg a fesztivál látogatói: szeptember 13-án 18:30-tól a Csodamalom Bábszínház Zukor termében, másnap 21 órától pedig az Uránia + Béke Art Mozi Uránia termében.

A történet szerint Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sport. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöcifoci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyiuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből egy kisebb vagyont utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az Eb-re. 

A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt magyar játék, a gombfoci előtt.

 

Ó, a gombfoci! A gombfociról halványlila gőzöm sincs, hogyan működik, és ezek az emberek miért csinálják. A forgatókönyv azonban annyira ötletes és a karakterek is annyira viccesek – az én karakterem az egyetlen, akinek semmi humorérzéke –, hogy ez igazából nem is számít. Itt mindenki egy szerethető vesztes, és itt ez a vén csóka, aki segít rajtuk. Igent mondtam, mert tetszett a film alapötlete, és kíváncsi voltam az országra is

– mesélte Patrick Duffy, hogy miért vállalta el a mecénás szerepét a Lepattanóban.

Duffyt a hazai közönség elsősorban az 1978–1991 és a 2012–2014 között futó Dallas Bobbyjaként szerette meg, de később olyan sorozatokban is láthatta, mint az Egyről a kettőre vagy a Gazdagok és szépek. Rendezőként is kipróbálta magát: harminc Dallas- és mintegy ötven Egyről a kettőre-epizódot jegyez direktorként.

A filmhez most elkészült az előzetes is, amely a teaserhez hasonlóan ezúttal is Doraya Bouandel munkáját dicséri.

A Lepattanó című romantikus sportvígjátékot Vékes Csaba rendezte és Gönye Lászlóval közösen írta, producere Roskó Péter, kreatív producere Scherer Péter. A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával a Három Homár és Blue Duck Arts gyártásában készült. Operatőre Dévényi Zoltán, gyártásvezetője Krékits Péter, látványtervezője Takács Eszter, jelmeztervezője Pirityi Emese, zeneszerzője Kovács Márton, a rendezőasszisztens Bednárik László. A főbb szerepekben Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor, Györgyi Anna, Mucsi Zoltán és Patrick Duffy látható.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.