Imádja a közönség Demi Moore testhorrorját

Véget ért a 49. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen Coralie Fargeat A szer című filmjét People’s Choice-díjjal tüntették ki, vagyis a közönség a francia rendező testhorrorját szavazta meg a legjobbnak a Midnight Madness szekcióban. A szer október 10-től látható a hazai mozikban.

2024. 09. 16. 17:02
A közönségnek tetszik a nagy vihart kavart film Fotó: ADS Service Kft.
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 19-én, a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában mutatkozott be Coralie Fargeat legújabb filmje, A szer, ahol elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó díjat. 

Cinefest
Demi Moore Fotó: AFP

Az erős és felejthetetlenül abszurd képekkel megkomponált testhorror főszerepeiben Demi Moore-t, Margaret Qualley-t és Dennis Quaidet láthatjuk.

A sztori: Elisabeth Sparkle híres színésznő, menő fitneszműsorral. Az 50. születésnapján azonban kirúgják, ugyanis a stúdió egy fiatalabb lányt akar a helyére. Elisabeth összetörik, és a feketepiacon szerez magának egy olyan szert, amellyel létrehozza önmaga fiatalabb változatát, csak sokkal jobb kiadásban. A szabály, hogy hétnaponta cserélniük kell, ki van épp „életben”. A fiatalabb én azonban túl mohóvá válik, ez pedig kihat Elisabeth életére is. 

A szer a torontói nemzetközi filmfesztivál Midnight Madness szekciójának nyitófilmje volt, ahol a kanadai közönség a legjobbnak szavazta a saját blokkjában, vagyis elnyerte a People’s Choice-díjat. A TIFF-el egy időben a magyar közönség is láthatta a filmet premier előtt a miskolci CineFesten. 

Coralie Fargeat francia rendezőnő 2017-es A bosszú című filmjét szintén az ADS mutatta be itthon (a film elérhető a Scream.hu kínálatában). A bosszú és A szer között Fargeat csak a Sandman: Az álmok fejedelme sorozaton dolgozott, amelyben egy részt rendezett.

A szer 2024. október 10-én kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.