Itt nézheti meg a Magyarország 365 fotókiállítás legszebb képeit + galéria

A Magyarország 365 fotópályázat díjazott és legjobbnak ítélt képeiből látványos szabadtéri fotókiállítás nyílt a megújult Városligetben. A mintegy 140 fotót felvonultató tárlat anyagát a 2023-ban beérkezett 44 ezer alkotásból állították össze. A grandiózus gyűjteményben profi és amatőr fotósok munkáin keresztül csodálhatjuk meg hazánk sokszínűségét, természeti szépségeit, építészetét és kulturális értékeit. A különleges gyűjtemény ingyenesen megtekinthető a Városligeti Promenádon november 3-ig.

2024. 09. 19. 14:15
Magyarország 365
Makovics Kornél: Hihetetlen Energiák című képe is látható a Magyarország 365 fotókiállítás anyagában Fotó: Makovics Kornél
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarország 365 országos fotópályázatot 2019 óta idén hatodik alkalommal hirdették meg. A pályázat célja, hogy bemutassa Magyarország értékeit, mindazt, amire hazánkban büszkék lehetünk. A kezdeményezés fontos küldetése továbbá, hogy ösztönözze a fotográfia iránti érdeklődést és lehetőséget biztosítson az amatőr és profi fotósok számára, hogy megmutassák tehetségüket. A díjazott és legjobbnak ítélt fotókból évente rendeznek kiállításokat az ország különböző pontjain, a tavalyi pályázat képei most a Városligetben mutatkozhatnak be.

Magyarország 365 fotókiállítás
A Célpont azonosítva kép is megtekinthető a Magyarország 365 fotókiállításon. Fotó: Gazdik Tamás

A Magyarország 365 fotókiállítás szervezői kísérőprogramokkal is készülnek

A Városligetben látható anyag ugyan csak a tavalyi év válogatása, ugyanakkor az öt év alatt beérkezett több mint 120 ezer pályamű hiteles keresztmetszete is egyben. Ezek az őszinte fotográfiai megnyilvánulások egyre jelentősebb értéket képviselnek. A narratívák háborújának zavaros mondatai között itt, a Városligetben találhatunk 132 kristálytiszta gondolatot. Remélem, hogy a Magyarország 365 fotópályázat évek óta tartó tevékenysége hozzásegíti a nézőket a körülöttünk szállongó képözön értelmezéséhez, rendszerezéséhez

– hangsúlyozta Kaiser Ottó, a fotópályázat mentora és zsűrielnöke.

Nagy örömünkre szolgál, hogy megújult Városliget adhat otthont a Magyarország 365 egészen lenyűgöző képekből álló kiállításának. A Liget Budapest projekt programjának egyik sarokköve a magyar fotóművészet bemutatása, népszerűsítése és egy új, fővárosi kiállítóhelyének a létrehozása. Jól példázza ezeket a törekvéseinket, hogy a NEO Kortárs Művészeti Térben és a Szépművészeti Múzeumban idén grandiózus fotókiállításokat láthatott a közönség, és dolgozunk a Városligeti fasor ligeti csatlakozásánál megvalósuló Nemzeti Fotóművészeti Múzeum kialakításán. Mindezen céljainkhoz remekül illeszkedik a most nyíló Magyarország 365 kiállítás

– mondta el a megnyitó kapcsán Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt vezérigazgatója.

A kiállítás a Battyhány Lajos Alapítvány, a Magyar Örökség Kezdeményezés Nonprofit Kft., a Miniszterelnöki Kabinetiroda és a Városliget Zrt. együttműködésében valósul meg.

A Magyarország 365 fotókiállítás nemcsak a művészetkedvelőknek nyújt különleges élményt, hanem minden hazaszerető embernek és minden korosztálynak.

A kiállítás ingyenesen látogatható a Városligeti Promenádon.

A tárlat időtartama alatt nem csak a fotók megtekintésére van lehetőség, a szervezők kísérőprogramokkal is készülnek. A Liget Budapest továbbá exkluzív vezetett sétákat szervez a tárlathoz kapcsolódóan, melynek részeként a kiállításban szereplő fotók történetét ismerhetik meg a résztvevők, máshol nem hallható érdekességekkel, háttérinformációkkal.

A sétákat heti két alkalommal, szombatonként 13.30-kor és vasárnaponként 16 órakor tartják, elsőként október 5-től. A programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a Liget+ honlapon lehet megtenni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.