Izgalmas részletek derültek ki a készülő új Piedone-filmekről

Bud Spencer utódja egy interjúban árult el néhány újdonságot.

2024. 10. 10. 21:48
Forrás: Facebook/Bud Spencer
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy „feltámasztanák” a Piedone-filmeket, az eddig sem volt titok, az olasz Sky sorozatterveiből már korábban kiderült, hogy újraforgatnák a sorozatot. Már arra is fény derült, hogy a főszerepet a Gomorrából ismert maffiafőnök, Salvatore Esposito játssza majd.

Most azonban végre azt is bejelentették, hogy a következő Piedone-epizód néhány hónapon belül, tehát Bud Spencer halála után kilenc évvel kerülhet műsorra, először exkluzívan a Skyon.

Az olasz színész az interjúban néhány más, izgalmas részletet is megosztott. A legfontosabb, hogy a film nem az eredeti alkotások másolata vagy „remake-je”, mint inkább egyfajta folytatása lesz. Az új Piedone-filmek természetesen tisztelegnek Bud Spencer – és Terence Hill – előtt, de Salvatore Esposito bevallottan nem akarja utánozni a nagy elődöt, vagy a bőrébe bújni, inkább amolyan „keresztfia” lesz. A színész egy korábbi interjúban is arról vallott, hogy igyekezett megőrizni, ugyanakkor modern köntösbe öltöztetni azokat az értékeket, amelyeket Piedone képviselt.

A nemzetközileg is ismert színész rámutatott, Bud Spencer és Terence Hill a mai szuperhősös filmek apjai, sőt nagyapjai voltak. 

Emlékeztetett, hogy karaktereik mindig szinte legyőzhetetlenek voltak, de mikor „rossz fiúk” bőrébe bújtak, akkor is mindig az elesetteket védték – ami a Marvel-filmeket is inspirálhatta.

A történetről annyit elárult, hogy a megszokott nyomozós krimit kaphatjuk, de nem hiányozhat majd persze egy kis dráma, a verekedés, és természetesen a pofonok sem. A filmben feltűnik majd oldalán Silvia D’Amico színésznő is, akivel – szintén utalva Terence Hillre – kapcsolatuk eleinte viharosan indult, később azonban megtanulnak együtt dolgozni.

Photocall Sky Program
Salvatore Esposito. Fotó: NurPhoto via AFP

Amit előzetesen még tudni lehet, arról szól majd a sorozat, hogy Piedone egykori mentoráltja, Vicenzo Palmieri nyomozó visszatér Nápolyba, hogy leszámoljon a múltjával. Akárcsak mestere, ő sem szereti a fegyvereket, és sajátos módszereivel kell kivívnia társai tiszteletét, hogy elfogadják a legendás nyomozó utódjának.

Bud Spencer összesen négy Piedone-filmet forgatott:

  • Piedone, a zsaru, 1973
  • Piedone Hongkongban, 1975
  • Piedone Afrikában, 1978
  • Piedone Egyiptomban, 1980

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.