Terence Hill 85 esztendősen újra filmet forgat

Az olasz színész visszatér az egyik nagy sikerű spagettiwesternhez.

2024. 08. 27. 15:26
Fotó: Facebook/Terence Hill
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új filmet forgat Terence Hill, a 85 esztendős olasz színész visszatér a western műfajához, sőt az egyik nagy sikerű szerepéhez – adta hírül már nyáron az olasz sajtó, amit aztán maga a színész is megerősített. Nemrégiben új részletek is kiderültek a készülő filmről, amely a tervek szerint már 2025-ben a mozikba kerülhet. Az egyik filmes vlogger úgy tudja

a film címe „Trinità, la suora e la pistola”, azaz Trinity (Szentlélek), a Nővér és a Pisztoly lesz.

Mint ismert, Terence Hill a magyarul Az ördög jobb és bal keze 1–2. címmel megjelent, 1970-es és 1971-es spagettiwesternekben kétszer is eljátszotta a villámkezű Trinityt. A kiszivárgott információk szerint tehát visszatérne a fél évszázaddal ezelőtti, nagy sikerű, és hírnevét is megalapozó történethez – bár az nem világos, hogy mennyire tekinthető azok „folytatásának”.

A forgatókönyv állítólag egy igaz történetet dolgozna fel egy, a XIX. században az Egyesült Államokba emigrált olasz nővérről, aki keresztülvándorolt a vadnyugaton. „A Pisztoly” szintén valós történelmi személyen, Billy a Kölykön alapulna. Ezen kívül egyelőre keveset tudni a készülő alkotásról. 

Annyi bizonyos, hogy Terence Hill egyúttal a rendezői székbe is ült, illetve a forgatókönyvet is ő jegyzi. 

Állítólag az olasz western másik nagyágyúja, a 82 esztendős Franco Nero is szerepet kap cowboyként. Az olasz vlogger úgy tudja, a forgatások már javában folynak, méghozzá ugyanazon a vadnyugatot idéző Ambruzzo régióban, ahol Az ördög jobb és bal keze is forgott.

Sajnos az első két rész után a harmadikból bizonyosan hiányzik majd a rendező, E. B. Clucher, aki 2002-ben hunyt el, illetve a Bambinót játszó, 2016-ban eltávozott Bud Spencer.

Hogy Terence Hill 85 esztendőset ismét forgat, annyiból váratlan, hogy néhány évvel ezelőtt búcsúzott egyik legrégebbi szerepétől, Don Matteótól. Az olasz színész élete legmeghatározóbb munkája volt a főszereplőt megformálni: 22 évet töltött a karakter bőrében. A több mint 250 epizódot felölelő közös út azonban 13 évad után ért véget.

A Don Matteo előtt a 2018-as Nevem Thomasban játszott és rendezett utoljára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.