Mihez kezdett a Kossuth-díjával Kovács Kati?

A magyar könnyűzene legendás énekesét, Kovács Katit köszönti születésnapja alkalmából a magyar zene rádiója, a Dankó Rádió. Október 26-án és 27-én nemcsak Kovács Kati jól ismert dalait, hanem egy exkluzív interjút is hallhatnak vele.

Forrás: MTVA Sajtó és Marketing Iroda2024. 10. 25. 11:10
Kovács Kati
Kovács Kati énekesnő a Csináljuk a fesztivált! című zenés televíziós műsorban Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Kati repertoárját több mint ötszáz dal alkotja, tizenhat lemeze jelent meg Magyarországon, huszonöt külföldön és a világ öt kontinensén koncertezett már.

Kovács Kati
Kovács Kati és Budai Beatrix a Dankó Rádió stúdiójában. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Kovács Kati a Dankó Rádióban

Az első áttörést az 1965-ös Ki mit tud? verseny győzelme hozta meg számára, zenei stílusát főleg a beat, a pop és a rock határozza meg.

Szakmai elismerésként 1986-ban átvehette a legmagasabb zenei kitüntetést, a Liszt Ferenc-díjat, majd 2014-ben megkapta a kultúra és a művészet területén adható legmagasabb állami elismerést, a Kossuth-díjat is. Több évtizedes páratlan pályafutása és születésnapja alkalmából tematikus hétvégével tiszteleg a művész előtt a Dankó Rádió.

Engem a sors alakított

– mondta az énekesnő a Dankó Rádió stúdiójában Budai Beatrix műsorvezetőnek arról, hogyan is alakult művészi pályája és miért kezdett el énekelni annak ellenére, hogy eredetileg építész akart lenni.

Kovács Kati ma is szívesen énekel és koncertezik, emellett dalszövegeket is ír.

A Dankó Rádiónak adott exkluzív interjújában többek között mesél arról, hogyan lelt rá hivatására, milyen volt együtt dolgozni Hofi Gézával, és azt is elárulja majd, mihez kezdett a Kossuth-díjával, miután azt 2014-ben átvette. A beszélgetés az adásba kerülés után elérhető lesz a Médiaklikken és podcast formájában a SoundCloudon is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.