Megegyezett a Nemzeti Színház Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval

A Nemzeti Színháznak peren kívül sikerült megegyeznie a tavaly november 10-én, a Rómeó és Júlia előadása közben megsérült Szász Júliával és Horváth Lajos Ottóval.

2024. 10. 22. 16:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. és Horváth Lajos Ottó 2024. október 18-án megállapodást kötött egymással, amiben a 2023. november 10-én a Rómeó és Júlia című előadás során sajnálatos módon bekövetkezett munkabalesettel összefüggésben közöttük felmerült minden nyitott kérdést és igényt peren kívül, békés úton, véglegesen, teljeskörűen és valamennyi érintettre nézve kötelező érvénnyel rendezték

– áll a közleményben, és egy ehhez hasonló szöveg október 14-i dátummal és Szász Júlia nevével is megjelent a Nemzeti Színház weboldalán.

Mint ismert, Szász Júlia és kollégája, Horváth Lajos Ottó a Nemzeti Színház november 10-i Rómeó és Júlia-előadásán szenvedett balesetet, amikor leestek egy 2,8 méter magas díszletelemről. A sajnálatos események miatt elismerve vezérigazgatói felelősségét, Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert, aki nem fogadta el a lemondását. A két színész az esetet követően távozott a teátrumtól, de azóta már mindketten új társulatokban, Horváth Lajos Ottó a Játékszínben, míg Szász Júlia a Centrál Színházban folytatja a munkát.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.