PoszTerra – V4 plakát vándorkiállítás a Vigadóban

Nemzetközi plakátkiállítással készült a Magyar Művészeti Akadémia a V4-ek megalakulásának harmincadik évfordulójára.

Magyar Nemzet
2021. 02. 15. 12:17
null
Fotó: MMA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemzetközi plakátkiállítással készült a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) a V4-ek megalakulásának harmincadik évfordulójára. A tárlat – amely a visegrádi országok legkiemelkedőbb plakátművészeinek alkotásaiból válogat – múlt hét közepén nyílt volna meg a Pesti Vigadóban, azonban egyelőre csak virtuálisan lehetséges, a közönség (március 1-jéig még biztosan) nem láthatja.

A kiállítás egyelőre csak a virtuális térben látogatható
Fotó: MMA

A kiállítás három-három magyar, lengyel, cseh és szlovák művész munkáin keresztül enged betekintést a nemzeti sajátosságokat felvonultató kulturális plakátok történetébe. A mintegy 150 művet felvonultató tárlaton helyet kapnak a 12 neves művész diákjainak sorából kiválasztott ifjú plakáttervezők legfrissebb alkotásai, valamint a lengyel külügyminisztérium és Lengyel Grafikusok Szövetsége által meghirdetett plakátpályázat három első díjasának műve is. A kiállítás kurátora: Krzysztof Ducki, a Metropolitan Egyetem tanára, a Magyar Plakáttársaság elnöke.

Horkay István, Keresztes Dóra és Orosz István egy-egy plakátja
Fotó: MMA

A tárlat katalógusa innen elérhető. A szervezők hamarosan kisfilmek segítségével is igyekeznek bemutatni a kiállítást.

A plakátkiállítás április 18-ig lesz – természetesen egyelőre csak virtuális módon – látható az MMA székházában, a Pesti Vigadó földszinti galériájában. Később mind a négy országba, több városba is ellátogat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.