Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Művészet és terápia

2003. 02. 22. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legjobb orvosság a zavart idegre, Lassú zene gyógyítsa bús velőd – írta Shakespeare Vihar című drámájában, négy évszázaddal ezelőtt. Azóta tudományosan bizonyított tény, hogy nem csupán a muzsika, de a többi művészeti ág is gyógyerejű lehet.
Az utóbbi időben általánosan elfogadott eljárássá vált művészetterápia. Legkiválóbb művelői és teoretikusai legközelebb éppen Budapesten osztják meg egymással tapasztalataikat, a március 30. és április 2. között megrendezendő I. művészetterápiás világkongresszuson. A tudományos tanácskozáson – amelyre több mint harminc országból négyszáz résztvevőt várnak a szervezők – közel kétszáz előadás hangzik majd el a különböző képzőművészet-terápiás módszerek mellett olyan gyógyítási eljárásokról is, amelyek a zene, az irodalom, a film vagy éppenséggel a színjátszás erejét használják fel az egészség visszanyerésére. A Budapest Kongresszusi Központban tartandó konferencia előadásai nem csupán tudományos és művészeti szempontokra, de az oktatás területére is kitérnek.
A tanácskozás programját a világ minden tájáról érkező szakemberek előadásai mellett műhelyfoglalkozások teszik teljessé, amelyeken a résztvevők az elméleti kérdések mellett a művészetterápia gyakorlatába is bepillantást nyerhetnek. A konferenciához különféle művészeti események, kiállítások kapcsolódnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.