Elhunyt Zenthe Ferenc, a Nemzet Színésze

Nyolcvanhat éves korában, hosszan tartó betegség után vasárnap elhunyt Zenthe Ferenc Kossuth- és Jászai-díjas színész, kiváló és érdemes művész, a Nemzet Színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja.

MN
2006. 07. 31. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zenthe Ferenc a magyar és a világirodalom kiemelkedő színházi szerepei mellett számos népszerű filmben is játszott. Több mint fél évszázadot töltött a színpadon, pályája 1945-ben, a Pécsi Nemzeti Színházban kezdődött, volt a győri Kisfaludy Színház és a debreceni Csokonai Színház művésze is. 1952-ben lett a budapesti Madách Színház tagja, amelyhez hűséges maradt, s amelynek arculatát maga is alakította. Idén már nem lépett fel, a Szabó család epizódjait a kórházban, illetve telefonon vették fel vele, így a sorozatban augusztus végéig még hallható lesz a Magyar Rádióban. Emlékezés a 15. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.