Félreértés ne essék, a kérdés szigorúan a regényhez kapcsolódva merült fel. Szegő János, aki a Magvető Kiadó részéről beszélgetett a szerzővel, receptet idézett az új Bodor-könyvből: tejszínes vadkömény leves csurgatott galuskával, kakukkfüves aludtejben pácolt rostonsült pisztráng petrezselymes burgonyával, desszertnek pedig rántott palacsinta.
Őszintén szólva erősen meglepődtem. Ha van valaki, aki még nálam is többször olvasta a Sinistra körzetet, nyugodtan kijavíthat, de nagyon úgy rémlik, hogy sem ebben, sem Az érsek látogatásában nem kosztolnak valami fényesen a szerencsétlen hősök. Ráadásul a Verhovina madarainak az esten felolvasott részletében is zsírba dermedt, tegnapi sültszalámi-szeletet reggelizik az aktuális szereplő, és jéggé merevedett puliszkadarabkákkal mártogatja a hideg zsírt. (Igaz, a szexuális élete viszont rendben van: a gasztronómiai létminimumot mélyen alulmúló reggelit egy nagyon szép erotikus jelenet előzte meg.)