Libazúzapörkölt, libatoros káposzta, sült libacomb, ludaskása, de még libahúsból készült kolbász is terítékre kerül a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen – közölte Barabás Zoltán, az esemény házigazdájának szerepét betöltő Fanny-Line Kft. ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben. Az éhes látogatók 12 fajta libaételből és négyféle desszertből válogathatnak.
A jó étel mellé kiváló borból sem lesz hiány, hiszen hat borászat több mint 70 féle bora közül kóstolhatnak a Kossuth térre kilátogatók – mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere. Az először 2009-ben megrendezett libalakomáról szólva felidézte, hogy a hortobágyi libatenyésztés hagyományai inspirálták a szervezőket: a népi kalendárium szerint ugyanis november 11-re híznak meg a fiatal libák, de ekkorra forr ki az új bor is.
Rázsi Botond, Eger alpolgármestere a hevesi megyeszékhelyről szólva a borok mellett a város zenei életét emelte ki. „A fesztiválon fellépő egri zenekarok ugyanolyan széles skálán mozognak, mint a borok, mindenki talál ízlésének megfelelőt” – ígérte a politikus, aki maga is fellép zenekarával.
Pajna Zoltán beszélt a két város kulturális és idegenforgalmi kapcsolatáról. Megítélése szerint a városok közös megjelenéséből, „erejük egyesítéséből” mindkét fél csak profitálhat.