Főszerepben a libák és a bor

Debrecen és Eger közösen rendezi meg a hagyományos Márton-napi libalakoma egri borcsillagokkal elnevezésű gasztronómiai és kulturális programját péntektől a cívisvárosban.

LM
2011. 11. 09. 13:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Libazúzapörkölt, libatoros káposzta, sült libacomb, ludaskása, de még libahúsból készült kolbász is terítékre kerül a péntektől vasárnapig tartó rendezvényen – közölte Barabás Zoltán, az esemény házigazdájának szerepét betöltő Fanny-Line Kft. ügyvezetője szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben. Az éhes látogatók 12 fajta libaételből és négyféle desszertből válogathatnak.

A jó étel mellé kiváló borból sem lesz hiány, hiszen hat borászat több mint 70 féle bora közül kóstolhatnak a Kossuth térre kilátogatók – mondta Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere. Az először 2009-ben megrendezett libalakomáról szólva felidézte, hogy a hortobágyi libatenyésztés hagyományai inspirálták a szervezőket: a népi kalendárium szerint ugyanis november 11-re híznak meg a fiatal libák, de ekkorra forr ki az új bor is.

Rázsi Botond, Eger alpolgármestere a hevesi megyeszékhelyről szólva a borok mellett a város zenei életét emelte ki. „A fesztiválon fellépő egri zenekarok ugyanolyan széles skálán mozognak, mint a borok, mindenki talál ízlésének megfelelőt” – ígérte a politikus, aki maga is fellép zenekarával.

Pajna Zoltán beszélt a két város kulturális és idegenforgalmi kapcsolatáról. Megítélése szerint a városok közös megjelenéséből, „erejük egyesítéséből” mindkét fél csak profitálhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.