A helyszín a „Gradska pijaca”, azaz a városi piac előtti tér. A január 30-ig tartó rendezvényeken a belgrádiak is megízlelhetik a magyar konyha remekeit.
Az esemény megnyitóján jelen volt Predrag Veinovics, a belgrádi „városi piac” ügyvezető igazgatója, aki elmondta, hogy a rendezvény célja megismertetni a fogyasztókkal a házi készítésű ételeket és italokat. A belgrádiaknak most közelebbről is alkalmuk van megismerkedni például a lángolt kolbásszal, a parasztkolbásszal vagy a kürtőskaláccsal és számos más magyar ételkülönlegességgel.
A Hagyományok ízei című rendezvényt először tavaly júniusban tartották Szabadkán, amely egyúttal az ételkülönlegességek, a borok és a pálinkák első szerbiai regionális seregszemléje is volt.
Megízlelhetik, mit tudnak a magyarok
Hagyományok ízei címmel kezdődött rendezvény Belgrádban a hét végén, amelynek keretében Magyarországról érkezett vendégek bemutatják a magyar konyha tipikus ételeinek elkészítését.
2012. 01. 22. 12:45
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!