Miután a tavalyi Főzdefeszt elindította a magyarországi „sörforradalmat”, a legfrissebb adótörvények pedig könnyítettek a kisüzemi sörfőzők helyzetén, az idén különösen termékeny év várható a magyar kézművessör-főzés területén. „Hosszú távú célunk az, hogy a magyar kézművessör széles körben ismertté és elérhetővé váljon” – fogalmaztak a szervezők. A Serforrás főzde Korty nevű sörének tokaji aszús hordóban érlelt változatából, valamint a különleges ízhatású gesztenyés sörből kortyolhatnak a „folyékony kenyér” kedvelői.
A felsőzsolcai Serforrás sörfőzde évek óta főzi Magyarország egyik legkülönlegesebb sörét, a tokaji aszúval erjesztett Kortyot. Az idén készült el a sör tokaji aszús hordóban érlelt változata. A hordós erjesztés különleges odafigyelést igényel, Magyarországon eddig senki nem mert vele próbálkozni. Pedig a hordóban érlelt sörök átveszik a hordó különböző ízeit, egészen különleges aromát kölcsönözve a nedűnek – vált ismertté.
Az este folyamán csapra kerül a fóti sörfőzde Hammurappi 18+ nevű édes és erős fesztiválsöre, valamint a tavalyi év slágere, az új magyar sörműfajt képviselő, leveles komlóval főzött Keserű Méz.