Valamit kisütnek Hévízen

Neves séfekből és a körülöttük tüsténkedő kuktákból álló csapatok mérik össze főzési tudományukat a február 15-i Szabó Levente-emlékversenyen Hévízen.

LM
2012. 02. 04. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A séfpárbajt a Lotus Therme Hotel és Spa külön erre a célra létrehozott, nyitott terű konyhájában rendezik meg, így a vendégek figyelemmel kísérhetik a legapróbb mesterfogásokat is – közölték az MTI-vel a szervezők.

A melegkonyhás versenyen nyolc csapat indul, az ínyencfogásokat a séfek irányítása mellett a kisorsolt húsféleségekből – jércemellből, szűzpecsenyéből, vajhalfiléből, lazacból vagy nyúlgerincből – készítik el. A zsűri az értékeléskor az ételek kezelését, tálalási módját, ízét, zamatát egyaránt figyelembe veszi.

Látványosnak ígérkezik a koktélverseny is, amit idén első alkalommal, a Marie Blizzard likőrcsoport közreműködésével rendeznek meg a Szabó Levente-emlékversenyen.

A versenyen a zöldség és gyümölcs artisztika – vagy közismert nevén gyümölcs-, zöldségfaragás – mesterei is jelen lesznek.

A rangos gasztronómiai esemény a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiójának közös szakmai rendezvénye. A posztumusz Schnitta-díjas Szabó Levente neves éttermi mester tiszteletére megrendezett verseny egyik célja a fiatal szakácstehetségek felfedezése és bemutatása a szakmai közvéleménynek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.