A számtalan fotóval és ételrecepttel illusztrált kiadvány, amelyet kedden mutattak be Budapesten, nem száraz információtömeget tartalmaz, nem lajstromszerűen foglalja össze a Magyarország európai uniós elnöksége során elfogyasztott vacsorákat, a fogadásokat és összejöveteleket. Közvetlenül és nem kevés humorral meséli el az előkészítési idővel együtt mintegy egyévnyi kemény munka emelkedett és kissé kilátástalannak tűnő pillanatait is.
A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. gondozásában megjelent könyv bemutatja, mit is „főzött Magyarország” az uniós elnökség fél éve alatt. Negyven olyan étel receptje szerepel a kötetben, amelyeket egy-egy gálavacsorán kóstolhattak meg az uniós tagállamok miniszterei. Emellett a magas rangú vendégeknek felszolgált magyar borokkal is megismerkedhet az olvasó.
Az EU-elnökségben kulcsszerepet betöltött három nő szemszögéből villantja fel a kötet az elnökségi időszak hangulatát. Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára, Bakos Piroska televíziós-rádiós műsorvezető, az elnökség magyarországi szóvivője és Gál Helga, az elnökség sommelier-je avatja be az olvasót olyan történetekbe, amelyek rávilágítanak például arra, mit kell tenni, ha villámcsapás miatt teljes sötétség borul egy uniós találkozóra, vagy milyen is egy éjszakai fürdőzés a Széchenyi-fürdőben Brüsszelből érkezett újságírók között.

Nem tud aludni éjszaka? Így kapcsolja ki az agyát