A Fiskars Design Village Goes Budapest programsorozat négy részből áll majd: kiállításból, étteremből, pop-up-shopból és a projektet bemutató előadásból – tájékoztatott hírlevelében a Finnagora, a budapesti Finn Kulturális, Tudományos és Gazdasági Központ.
A Budapest Design Hét témája a slow life és a slow design, a kiállítás legújabb dizájnt bemutató darabjai a fiskarsi műhelyek aktív és innovatív tervezőközösségét mutatja be. A Design Village-en részben azokat a tárgyakat látni majd, melyeket az elmúlt két évtizedben terveztek és mára már széles körben ismertté váltak. A tárlat a Fiskarsban használt anyagokat is bemutatja, így találkozni fa-, kerámia-, üveg-, kő-, nemesfém és textiltárgyakkal egyaránt. A kiállítás egyes darabjai, a fiskarsi mesterek és művészek alkotásai megvásárolhatók lesznek a Design Terminál boltjában.
A finnek nemcsak bemutatják a csúcsminőségű dizájn legújabb alkotásait, hanem a szervezők megpróbálják a látogatók számára megtekinthetővé és megízlelhetővé is tenni őket a finn konyhán keresztül. A helyi ételek szeretete ugyanis nagyon fontos része a fiskarsi életnek. A műhelyek mellett 1836-tól folyamatosan működik a Wärdhus étterem, amelyet ma helyi nyersanyagokra épülő konyhájáról ismernek. A dizájnhétre az étterem tulajdonosai, Patrick és Marja Karlsson eljön Budapestre.
A vendéglő teljes berendezése a kanalaktól a bútorokig Finnországban készült. Az étterem faasztalai és -székei egyenesen a fiskarsi Nikari műhelyéből érkeznek. A belsőépítészeti terveket Antti Siltavuori készítette.
A dizájnhét keretében szombaton este 19 órától az Anker Klubban a Fiskarsból érkezett vendégek, Karin Widnäs keramikus, Antti Siltavuori belsőépítész, ipari formatervező és Camilla Moberg dizájner számol be jelenlegi munkájáról, hogy min dolgozik éppen – olvasható a Finnagora hírlevelében.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!