Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A producerek szerint az Argo-akció a legjobb

Újabb díjat zsebelt be az iráni túszdráma egy kevésbé ismert fejezetét feldolgozó film, Az Argo-akció: a hollywoodi producerek céhe a legjobb filmnek ítélte az elmúlt év alkotásai között a Ben Affleck rendezte mozit.

Grund
2013. 01. 27. 15:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A producerek céhének díjai nemcsak támpontot nyújtanak az Amerikai Filmakadémia tagjainak az Oscar-díjak odaítélésében, de az elmúlt öt évben az általa legjobb filmnek tartott alkotás elnyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat is.

„Nagyon meg vagyok lepődve. Még csak nem is vagyok a producerek céhének tagja” – mondta Ben Affleck a szombat este Los Angelesben tartott díjátadón. „Még dolgozom színészként, és állok rendelkezésre” – tette hozzá mosolyogva.

Az Argo-akció versenyez a legjobb film kategóriában az Oscar-díjért, ám Ben Affleck rendezői munkásságát jelölésre sem méltatták az Amerikai Filmakadémia tagjai. Két hete azonban elhozta a legjobb filmért és a legjobb rendezésérét járó Golden Globe-díjat.

Affleck filmje a szombati díjátadón, csakúgy mint a Golden Globe-on maga mögé utasította Steven Spielberg Lincoln című alkotását, amelyet a filmakadémia 12 kategóriában jelölt Oscar-díjra, továbbá nyolc másik filmet, köztük Kathryn Bigelow Zero Dark Thirty című Bin Laden-filmjét, A nyomorultak című musicalt, Ang Lee Pi élete című alkotását, Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjét és 007 – Skyfall című Bond-filmet is.

Az animációs kategóriában a Walt Disney Rontó Ralph című mozija kapta a legjobb filmnek járó díjat, dokumentumfilm kategóriában a Searching for Sugar Man című művet ítélték a legjobbnak a producerek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.