Zalán Tibor a költőverseny fődíjasa

Zalán Tibor a 21. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny fődíjasa, különdíjat kapott Aczél Géza, a Bertha Bulcsu-díjat idén pedig Száraz Miklós György kapta.

Grund
2013. 09. 08. 14:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar-olasz kulturális évad részeként zajló Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre közel kétszáz pályázó négyszáz művel nevezett. A magyar alkotók mellett Svédországból, Németországból, Szlovákiából és Ukrajnából is érkeztek írások.

Zalán Tibor a Kései Berzsenyi-esték című költeményével nyerte el az emlékdíjat és az azzal járó ösztöndíjat.
Különdíjat kapott Aczél Géza, az Alföld című irodalmi, művészeti kritikai folyóirat főszerkesztője, a Címszavak egy torzószótárból című lírájáért.

A Bertha Bulcsú-emlékdíj pályázaton idén is öt alkotó vehetett részt. Oklevelet kapott Csontos János, Cs. Kovács Márta, és Tóth László. Az emlékdíjra meghívásos alapon érkeznek a pályaművek, amelyek a Balaton természeti és kulturális értékeiről, a térség mai állapotáról szólnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.