Magyar siker az amszterdami dokufesztiválon

Magyar siker: Hörcher Gábor első filmes díjat nyert az Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

Grund
2014. 11. 30. 19:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek este adták át a dokumentumfilmek világelső nemzetközi seregszemléje, az IDFA díjait. A dokumentumfilmek Cannes-jaként számon tartott Amszterdami Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválon Hörcher Gábor Drifter című alkotásáért elnyerte a legjobb első filmes díját. A rendező személyesen vette át a rangos elismerést.

Az IDFA első filmes versenyébe (First Appearance) idén 15 alkotás kapott meghívást. A díjakról öttagú nemzetközi szakmai zsűri döntött, és indoklásában kiemelte a Drifter című film gyönyörű képi világát és kifinomult vágását is.

Hörcher Gábor 72 perces filmje egy Bakony-vidéki sváb, roma, magyar gyökerű fiatal fiúról szól, aki elhatározza, hogy raliversenyző lesz. A korábban Roma Rally munkacímen futó film aktuális kérdéseket vet fel a periférián élő vidéki fiatal generáció társadalmi beilleszkedésének lehetőségeiről, és sajátos módon mutatja be helyzetüket

A dokumentumfilm forgatása közel 4 évig tartott, a filmtervet korábban már több nemzetközi szakmai fórumon díjazták, többek között Szarajevóban és Lipcsében is.

A Drifter a KraatsFilm és a német Weydemann Bros. koprodukciójában készült. Producere Iványi Marcell, kreatív producere Pálos György. A filmet Becsey Kristóf és a rendező Hörcher Gábor fényképezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.