Glódi Balázs fotóstól és Laki Eszter grafikustól indult az ötlet: néhány hónapot Délkelet-Ázsiában utazgattak, részletesen végigdokumentálták, amit ez idő alatt ettek. Hazatérve pedig már egyértelmű volt, hogy szakácskönyvet kell csinálniuk. Megkeresték Mihály Kamilla újságírót, hogy segítsen nekik a szerkesztésben. A gasztronómiával hivatalosan is mindegyikük szoros kapcsolatban áll: Eszter jegyzi többek közt a Tokio és a Kolor bár arculatát, Mihály Kamilla rendszeresen publikált a Dining Guide magazinban, Glódi Balázs a Knrdy és Konyha éttermek ételfotóit készíti, de számos gasztronómiai újságnak is dolgozik.
A vezérfonalat nem kellett sokáig keresni: barátaik, általuk szeretett budapesti figurák, gasztroarcok konyháját, a közös főzések örömét akarták megmutatni. Az egész könyvet áthatja ez a fajta könnyedség, őszinteség. Ők maguk is részt vettek a receptek elkészítésében, mindenkivel hosszú órákat, esetleg napokat töltöttek együtt. Maradandó élmény például nekik, amikor Hegyi Zolit, lapunk főmunkatársát látogatták meg a Káli-medencében, a Pannon udvarházban, és főzték meg a csigatésztás fácánlevest meg a májpástétomot.
Menü: megmutatják, mit esznek a budapestiek
Egyszerre szakácskönyv, művészeti album és antropológiai dokumentum. A MENÜ kötelező konyhai tartozék.
2014. 12. 31. 13:47
Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!
- Iratkozzon fel hírlevelünkre
- Csatlakozzon hozzánk Facebookon és Twitteren
- Kövesse csatornáinkat Instagrammon, Videán, YouTube-on és RSS-en
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!
Komment
Összesen 0 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Szóljon hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!