Menü: megmutatják, mit esznek a budapestiek

Egyszerre szakácskönyv, művészeti album és antropológiai dokumentum. A MENÜ kötelező konyhai tartozék.

Son
2014. 12. 31. 13:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Glódi Balázs fotóstól és Laki Eszter grafikustól indult az ötlet: néhány hónapot Délkelet-Ázsiában utazgattak, részletesen végigdokumentálták, amit ez idő alatt ettek. Hazatérve pedig már egyértelmű volt, hogy szakácskönyvet kell csinálniuk. Megkeresték Mihály Kamilla újságírót, hogy segítsen nekik a szerkesztésben. A gasztronómiával hivatalosan is mindegyikük szoros kapcsolatban áll: Eszter jegyzi többek közt a Tokio és a Kolor bár arculatát, Mihály Kamilla rendszeresen publikált a Dining Guide magazinban, Glódi Balázs a Knrdy és Konyha éttermek ételfotóit készíti, de számos gasztronómiai újságnak is dolgozik.

A vezérfonalat nem kellett sokáig keresni: barátaik, általuk szeretett budapesti figurák, gasztroarcok konyháját, a közös főzések örömét akarták megmutatni. Az egész könyvet áthatja ez a fajta könnyedség, őszinteség. Ők maguk is részt vettek a receptek elkészítésében, mindenkivel hosszú órákat, esetleg napokat töltöttek együtt. Maradandó élmény például nekik, amikor Hegyi Zolit, lapunk főmunkatársát látogatták meg a Káli-medencében, a Pannon udvarházban, és főzték meg a csigatésztás fácánlevest meg a májpástétomot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.