Sztárok és jótékonyság a Gastroblues fesztiválon

Július 3. és 5. között a fesztivál 30 koncerttel és gasztronómiai bemutatókkal várja a közönséget.

Grund
2015. 05. 28. 20:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beth Harttal egy igazi világsztárt, „Janis Joplin reinkarnációját” sikerül elhozni, aki Joe Bonamassával két albumot is készített, míg a Jethro Tullból kivált Martin Barre régi Jethro-számokat és klasszikus bluesszámokat is előad, az ex-Supertramp-tag Carl Verheyen vendége pedig a svájci Bettina Schelker lesz – mondta el a fesztivál csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Nemes Nagy Péter zenei szervező.

Hozzátette: a fesztiválra soha ennyi női zenészt nem hívtak még el, fellép például Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Garda Zsuzsa és Pleszkán Écska is.

Varga János megismétli Pakson hatvanéves születésnapi koncertjét, de a fellépők között lesz Póka Egon, Deák Bill Gyula, Török Ádám és Ina Forsman is.

Gárdai György, a fesztivál igazgatója kiemelte, hogy a rendezvényre Paks határon túli testvérvárosait, Visket, Galántát és Kézdivásárhelyt is meghívták, Süli János, Paks polgármestere pedig hozzáfűzte: a fesztivál nemcsak a zenéről, az ételekről, a jó borokról, pálinkákról, hanem a testvérvárosokkal létesített kapcsolatok ápolásáról is szól.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke méltatta, hogy a rendezvény során a viski óvoda javára gyűjtenek, hiszen – elmondása szerint – „soha ekkora bajban nem volt még a kárpátaljai magyarság”.

Tiffán Zsolt borász, országgyűlési képviselő felidézte: villányi pincészetük régóta jelen van a fesztiválon, és tapasztalatai szerint egyre nagyobb a borértő közönség aránya. A Tiffán-birtok mellett idén a balatonboglári Légli Ottó, a szekszárdi Takler és Eszterbauer pincészetek, a tokaj-hegyaljai Demeter Zoltán és Alkonyi László, valamint Zalából a Bussay Pincészet borait kóstolhatja a közönség.

Hargitai György, a főzőverseny zsűrijének tagja kiemelte: a fesztivál sátraiban nemcsak halászlé, hanem mindenféle egyéb finomságok is készülnek, külön versenyt szerveznek például a borral készült ételeknek.

A rendezvény részletes programja a www.gastroblues.hu honlapon érhető el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.