Íme a szürreális művész, akit nem érdekel, ki az a Robbie Williams

Leslie Mandoki már nem is lehetne világsztárabb Magyarországon: szürreális interjú az Origo.hu-n.

Pion István
2017. 07. 13. 19:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen szürreális interjút adott a szürreális Origo.hu-nak a szürreális művész, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki. Amikor drága szerkesztőm feldúlt állapotában a hírrel berohant a szobába, ahol éppen most ülök, hirtelen azt sem tudtam, hová kapjak, de azóta csapkodom az asztalt. És röhögök, de nagyon.

A szürreális művész, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki – szakmája szerint Orbán Viktor németországi barátja, a bajor állam érdemrendjével kitüntetett kapocs Angela Merkel felé, egyébiránt letűnt popsztár – mindehhez pedig olyan magyar zenészeket fűzött be asszisztálni, mint Bródy János és Horváth Charlie. Utóbbi fellépett már Mandokival Budapesten, akkor készült az a szürreális videó, amin Orbán Viktor feleségével „rázza” (lásd lentebb). De ez még hagyján, hiszen szeretett magyar zenészeknek ritkán adatik meg, hogy Grammy-díjasokkal lehessenek egy színpadon, bár azért Bródyból többet is kinéztünk volna, amitől most egy könnycsepp összeállt a szememben, persze még mindig röhögés közben.

Merthogy a szürreális művész, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki, évekre előre adott muníciót az internet népének ahhoz, hogy viccesebbnél viccesebb formában megörökítsék a mondatait. A legdurvább persze az, amellyel a szürreális Origo.hu is operál, kezdjük hát rögtön ezzel:

„Nekem semmit nem mondott Robbie Williams neve, így meg sem hallgattuk, és nem is vettük be a formációba”

– adta tudtunkra a szürreális művész, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki azzal kapcsolatban, hogy egyszer, régen, a Take That feloszlásakor megkereste őt az RCA Records főnöke, hogy alkalmazná-e méltán világhírű formációjában, a Man Doki Soulmatesben Robbie-t. És ez még hagyján, mert hát nem kell mindenkinek tudnia, ki is az a Robbie Williams, de hogy visszamenőleg, ismerve a nem letűnt, most is (sőt!) stadionokat hobbiból megtöltögető világsztár nevét, még büszke is legyen minderre, az szürreális.

„A mai napig sem bántam meg”

– mondta minderről szerényen a szürreális művész, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki, és aki arra is kitért, hogy mindeközben a magyar közönséget olyan mélyen megtiszteli, hogy csak számukra hív magyar sztárvendégeket. Külföldi koncerten a külföldieknek ez a plusz nem jár, nyilván meg sem tudnák fizetni.

A szürreális művész, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki, azt is elmondta, mennyire fontos is az ő szakmája – amely szerint, ugye, Orbán Viktor németországi barátja, egyébiránt letűnt popsztár –, s tette ezt tenmagához méltón irodalmi (figyelem, metafora!) stílusban:

„A művészek a legitim tüske a társadalom húsában.”

(Sic!)

Az, hogy a szürreális művész, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki mikor volt tüske – na pláne legitim! – a társadalom húsában, valódi költői kérdés. Kiváltképp azok után, hogy legutóbb az volt a hír vele kapcsolatban, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda 227 millió forintot költhet el egyetlen koncertfilmjének támogatására, az 1956-os forradalom és szabadságharc szürreális emlékévéhez kapcsolódóan.

Egyébiránt az interjú annak apropóján született, hogy a Man Doki Soulmates koncertet ad egy nappal az idén 25 éves Sziget fesztivál kezdete előtt. A szürreális művész pedig, akit úgy hívnak, Leslie Mandoki hozzátette:

„Most meghívtak, hogy a Grammy előestéjén játsszunk.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.