Rekordot döntött David Bowie

Újabb mérföldkőhöz érkezett a tavaly januárban elhunyt David Bowie.

Lakner Dávid
2017. 08. 30. 10:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a tavaly januárban elhunyt David Bowie. A legendás zenész népszerűsége olyannyira töretlen, hogy augusztus 24-én az egymilliárdos letöltésszámot is túllépte a Spotify szolgáltatásán.

A Billboard cikke szerint a kiugró sikerhez nagyban hozzájárult 1977-es slágere, a Heroes, ami minden idők legtöbbször letöltött Bowie-dala lett. A Cat people és a Fame énekese 69 éves korában vesztette életét, épp abban a hónapban, amikor Blackstar című lemeze is megjelent. Gyorsan beleégett a rajongók agyába utolsó klipje, a Lazarus, amelyben Bowie halálos ágyon, bekötött szemmel fekszik, fájdalmasan búcsúzva a világtól.

A Blackstar tavaly januárban a Billboard 200-as listájának élén debütált, így ez lett az énekes első csúcsvezető lemeze az Amerikai Egyesült Államokban. Életében egyébként hét olyan albuma is megjelent, amelyek bejutottak a Billboard tízes listájára.

Korábban a 2013-as The Next Day bizonyult a legsikeresebbnek, ami a második helyig tornászta föl magát. Pályafutása során csak egy Grammyt nyert az énekes – ám a Blackstarral posztumusz szerzett még négyet. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.