Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ezt a generációt hidegen hagyja a brit királyi család + exkluzív videó

Az arisztokrácia szerepe megváltozott az elmúlt évszázadban. A vasfüggönyön túl elfelejtették őket, Európa nyugati felén pedig celebritásokká silányultak, akiket a közösségi médiában lehet kibeszélni. Katalin hercegné rákos bejelentése azonban hozott némi változást. Mennyire példa a Buckingham-palota kommunikációja ?

2024. 05. 31. 5:10
National Service of Thanksgiving and Dedication To The Coronation Of King Charles III And Queen Camilla
A brit királyi család III. Károly koronázásáért való hálaadáson. Fotó: Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2024 turbulensen indult a brit királyi család számára. Előbb III. Károlyról, majd Katalin hercegnéről derült ki, hogy rákban szenvednek. A bejelentések előtt sorozatos botrányt okozott, hogy eltűnni látszik a II. Erzsébet képviselte biztonság és állandóság, ám március óta csend van a közösségi médiában. A Buckingham-palota kommunikációja számos kérdést vet fel, különösen annak tükrében, hogy a közösségi médiában szocializálódott Z generáció egyre kevésbé érdeklődik a monarchia iránt. Magyarországon sem sokat foglalkozunk az arisztokráciával, tapasztalati összegzés alapján akár a magyarok nyolcvan százaléka sem tudhatja ki volt az utolsó királyunk.

A brit sajtó reakciója Katalin hercegné bejelentésére.
A brit sajtó reakciója Katalin hercegné bejelentésére. Korábban soha nem tudta a nyilvánosság, hogy a királyi család két tagja is rákban szenvedne. Fotó: Getty Images/Mark Case

A jelenség részletes elemzése az In Women Veritasban hallható Máthé Rékával, az MCC szenior kutatójával és Shenouda Nórával, a Royal Sztorik és Királyi Krónikák blog írójával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.