Még a zene is Mészáros Lőrincéktől jön a Balatonnál

Június utolsó napján vásárolták meg a térségben sugárzó kereskedelmi rádiót, a Part FM-et.

M. László Ferenc
2017. 07. 26. 3:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Június utolsó napján a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix cége vásárolta meg a balatoni térségben sugárzó kereskedelmi rádiót, a Part FM-et. A magát „a Balaton rádiójának” tituláló adó 2012 decembere óta sugároz, fenntartója pedig az Echo Penisola Kft. nevű, Siófokra bejegyzett cég. Ez a társaság került június 30-án a Talentis Group Beruházásszervező Zrt. tulajdonába, amely az Opten cégnyilvántartása szerint Mészárosék családi vállalkozása. Miközben a szülők az 50-50 százalékos tulajdonosok, két lányuk, Ágnes és Beatrix a cég ügyvezetői. A rádiót Csík Zoltán egykori rendőrtiszt igazgatja a tulajdonosváltás óta, akit a felcsúti polgármester jobbkezének, bizalmasának tartanak az üzleti életben.

A Part FM két frekvencián szól, a siófoki 92,6-en és a fonyódi 101,3-en. Ezen a két hullámhosszon lefedi a teljes balatoni régiót, de fogható Veszprémben, Marcalin, Tapolcán és Enyingen is. A rádiót korábban a siófoki kézilabda- és teniszklubban is érdekelt Fodor János cége, a Pro Pannonia Kft. üzemeltette, és 2012-ben egy bizonyos Hang-Adás Kft. alapította. Utóbbi cég pályázott korábban a budapesti Gazdasági Rádió által használt 105,9 MHz-re, majd az indulás előtt névváltoztatási kérelmet nyújtott be. Így született meg a fővárosban és az agglomerációban fogható kormánypárti Karc FM, amely ma már a Magyar Idők kiadójának birtokában van. A Magyar Idők Kiadó Kft. 2016-os éves beszámolójában egyébként az szerepel, hogy a cég rövidesen tulajdonost vált, a megyei lapokat, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot kiadó Mediaworks Zrt. birtokába kerülhet. Ha ez megtörténik, akkor Mészárosnak hirtelen két rádiója is lesz, hiszen a Mediaworks szintén az érdekeltségébe tartozik.

A Part FM – a honlapja szerint – nemrég újult meg, ismert műsorvezetőket igazolt, és „az új műsorstruktúrával, a közelmúlt nagy slágereivel azokat is” igyekeznek majd „idecsábítani”, akik korábban nem őket választották. Zenei stílusa és fiatalos arculata alapján a 18–49-es korosztályra pozicionálja műsorát, igaz, hallgatottságáról nincs publikus adat. A Balatonon jelenleg a Part FM-en kívül két kereskedelmi rádió üzemel: az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1, illetve a Helikon Rádió. Ezeken kívül csak az állami média adásait hallhatják a nyaralók. Mészáros Lőrinc egyébként az idén kezdett terjeszkedni a Balatonnál. Tőzsdei cége, a Konzum Nyrt. megvásárolta a 12 tóparti kempinget működtő Balatontouristot. Mindez azt jelenti, hogy a felcsúti polgármester kempingjeiben nyaralók egyben az ő rádiójából kapják majd a híreket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.