A kormány hirdetései miatt távozik a Vasárnapi Hírek főszerkesztője

„Már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért” – közölte Kertész Anna.

MN
2017. 12. 23. 14:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tegnap vittem utoljára kávét a kollégáimnak a Vasárnapi Hírek szerkesztőségében. A múlt héten felálltam a főszerkesztői székből, mert már nem tudok felelősséget vállalni a lap minden oldaláért” – írta Facebook-oldalán Kertész Anna, a Vasárnapi Hírek távozó főszerkesztője.

Hozzátette: aljas, uszító propagandahirdetést jelentetett meg a kormány a szeretve és érzékenyen készített ünnepi lapszámukban, amelynek cikkei – ahogy minden héten – az elfogadás és a szolidaritás jegyében születtek. „Társadalmi célú hirdetéseivel” a kormány pont ezeket az értékeket kívánja eltüntetni a magyar társadalomból – emelte ki.

„Van abban némi irónia, hogy a lapban megjelenő Publicus-kutatás igazolja a gyűlöletkeltő propaganda eredményességét: az ugyebár nyilvánvaló, hogy az ország lakói egy darab menekültet nem láthattak az elmúlt két évben, az idei év legnagyobb problémájának mégis a hazai migránshelyzetet látják. A kivándorlás miatt a megkérdezettek csupán 1 százaléka aggódik, miközben nincs orvos, aki öt óra alatt ránézzen egy súlyos betegre a sürgősségin, aminek következményeként az illető meghal” – fogalmazott Kertész Anna.

Hangsúlyozta: sajnálja, hogy távozik a szerkesztőségből és a kiadótól, ahol az elmúlt 10 évét töltötte. „Szuper emberek maradnak itt, akiknek küzdelméhez, hogy ellensúlyozzák a propagandahirdetések kártékony befolyását, sok erőt kívánok. Nekem nem volt elég belőle” – írta.

A Vasárnapi Hírek korábbi főszerkesztője, egyben az MSZP egykori politikusa, Gál J. Zoltán január végén jelentette be távozását. Utolsó, a lapban megjelent publicisztikájában arról írt, hogy az utóbbi időben Magyarországon hátrálunk vissza a pártsajtó letűntnek hitt korába, a reklámpiac elosztóhely lett, „onnan annak osztanak, akire áldását adja a hatalom a látszatért cserébe”. Arról is írt, hogy a hirdetési piacra jó ideje „rátehénkedett” az állam, a kormány pedig ezt a kényszert a saját befolyása növelésére használhatja a ma létező viszonyok konzerválásához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.