Azt már tudjuk, hogy mi Erzsébet királynő kedvenc süteménye, azt is, hogy mi az, aminek a szagától is rosszul van. Arról is vannak információink, hogy a királyi dédunokák, György, Sarolta és Lajos mit enne legszívesebben minden nap ebédre, és azt is, hogy édesanyjuk, Katalin hercegné mit eszik – és mit nem -, amitől 3 gyerek után is képes szupervékony és légiesen karcsú maradni. Arról keveset tudunk azonban, hogy a Harry és Vilmos, kisherceg korában milyen ételekért rajongott – olvasható a mindmegette.hu-n.
Az egykori udvari szakács, Darren McGrady, aki annak idején a királynőnek, Diana hercegnőnek és a hercegeknek főzött a Kensington palotában, pár hónapja a Youtube-on elindított egy főzőcsatornát, ahol most elárulta, hogy a királyi családból ki, milyen fogásoknak örült, és minek kevésbé.
„A királynő imádja a csokokádét, Diana hercegnő többnyire az egészséges ételeket részesítette előnyben a fiúk pedig – nos, a sült csirkét. De csakis, ha ropogós pirosra sült a bőre, és, ha házi sajtszósszal készített mac&cheese-el szervíroztuk, akkor egyenesen odavoltak”- meséli a McGrady.
„Amivel viszont hadilábon álltak – mint, véleményem szerint, minden gyerek – az a zöldségfogyasztás. Különösen a brokkoli volt az, amiből nem szívesen ettek, legalább is nem annyit, amennyit kellett volna. Ezért a dadájuk egy apró cselhez folyamodott: azt mondta a fiúknak, hogy csak akkor lesz sült csirke az ebéd, ha megígérik, hogy minden falat csirkéhez egy-egy brokkolirózsát is megesznek. Ez bevált.”
Sztorizás közben McGrady meg is főzte a szóban forgó ételt, hogy aztán bárki otthon is elkészíthesse magának és családjának a királyi menüt, ami tulajdonképpen „egy teljesen egyszerű, pénztárcabarát recept hétköznap estékre”.
Hogyan készítheti? IDE KATTINTVA megnézheti.