A brit királyi családban ezzel varázsolják el a gyerekeket

Az utóbbi években sokat megtudtunk a brit királyi család étkezési szokásairól, főleg a királynő és a dédunokái tekintetében – és most az is kiderült, hogy a királyi hercegek, Vilmos és Harry, amikor annyi idősek voltak, mint most az fenséges aprónép, mit ettek meg szívesen, és mi volt az, amit csak csellel lehetett beléjük diktálni. Az egykori udvari szakács kitálalt, sőt az ínycsiklandó, gyerekbarát finomság receptjét is megosztotta a néppel.

Forrás: mindmegette.hu2020. 07. 12. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt már tudjuk, hogy mi Erzsébet királynő kedvenc süteménye, azt is, hogy mi az, aminek a szagától is rosszul van. Arról is vannak információink, hogy a királyi dédunokák, György, Sarolta és Lajos mit enne legszívesebben minden nap ebédre, és azt is, hogy édesanyjuk, Katalin hercegné mit eszik – és mit nem -, amitől 3 gyerek után is képes szupervékony és légiesen karcsú maradni. Arról keveset tudunk azonban, hogy a Harry és Vilmos, kisherceg korában milyen ételekért rajongott – olvasható a mindmegette.hu-n.

Az egykori udvari szakács, Darren McGrady, aki annak idején a királynőnek, Diana hercegnőnek és a hercegeknek főzött a Kensington palotában, pár hónapja a Youtube-on elindított egy főzőcsatornát, ahol most elárulta, hogy a királyi családból ki, milyen fogásoknak örült, és minek kevésbé.

„A királynő imádja a csokokádét, Diana hercegnő többnyire az egészséges ételeket részesítette előnyben a fiúk pedig – nos, a sült csirkét. De csakis, ha ropogós pirosra sült a bőre, és, ha házi sajtszósszal készített mac&cheese-el szervíroztuk, akkor egyenesen odavoltak”- meséli a McGrady.

„Amivel viszont hadilábon álltak – mint, véleményem szerint, minden gyerek – az a zöldségfogyasztás. Különösen a brokkoli volt az, amiből nem szívesen ettek, legalább is nem annyit, amennyit kellett volna. Ezért a dadájuk egy apró cselhez folyamodott: azt mondta a fiúknak, hogy csak akkor lesz sült csirke az ebéd, ha megígérik, hogy minden falat csirkéhez egy-egy brokkolirózsát is megesznek. Ez bevált.”

Sztorizás közben McGrady meg is főzte a szóban forgó ételt, hogy aztán bárki otthon is elkészíthesse magának és családjának a királyi menüt, ami tulajdonképpen „egy teljesen egyszerű, pénztárcabarát recept hétköznap estékre”.

Hogyan készítheti? IDE KATTINTVA megnézheti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.