A világjárvány miatt először marad el a szapporói hófesztivál

Valódi hó- és jégszobrok felállítása helyett a múltbéli fesztiválokat és Szapporo város téli szépségeit idézik fel virtuálisan.

Forrás: MTI2020. 12. 14. 13:24
null
2020. februárjában még megtartották a hófesztivált a japán városban Fotó: Majama Kimimasza Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Történetében először elmarad az idei téli szapporói hófesztivál, amelyet hagyományosan februárban rendeznek a legészakibb japán szigeten, Hokkaidón.

A szervezők a járványhelyzet miatt voltak kénytelenek lemondani a fesztivált.

A gigantikus hó- és jégszobrairól híres hófesztivál Japán egyik legjelentősebb téli rendezvénye,

alkalmanként kétmillió hazai és külföldi turistát vonz és 65 milliárd jen (182 milliárd forint) üzletet jelent. 1950-es indulása óta még sosem fordult elő, hogy elmaradt volna.

2020. februárjában még megtartották a hófesztivált a japán városban, a látvány önmagáért beszélt
Fotó: MTI/EPA

Valódi hó- és jégszobrok felállítása helyett a múltbéli fesztiválokat és Szapporo város téli szépségeit idézik fel nagy mennyiségben a virtuális térben,

emellett a szokásosnál hosszabb ideig marad fenn a karácsonyi díszkivilágítás a látványosságnak hagyományosan helyet adó szapporói sugárúton.

Már az idei, február 4-11. között megtartott szapporói hófesztivál látogatóinak száma is 700 ezer főre zuhant a tavalyi 2,02 millióról a koronavírus-járvány miatt Kínában elrendelt utazási korlátozások miatt.

Tavaly hóhiány nehezítette a szapporói hófesztivál szervezőinek dolgát

Példátlan hóhiány nehezítette 2020-ban a világhírű szapporói hófesztivál szervezőinek dolgát Japánban. A szervezők akkori közlése szerint rekordszámú teherautóval voltak kénytelenek havat hozni a fesztiválra a várost övező térségekből, akár 30 kilométeres távolságból is. Onoue Fumija, a szapporói idegenforgalmi hivatal illetékese szerint „keményen dolgoztak azon”, hogy megfelelő havat találjanak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.