Napokig kereste elszökött házi kedvencét a szekszárdi gazdi

Csaknem harminc méter hosszú zárt vízelvezető csatornarendszer közepébe szorult egy eltűnt kutya a Tolna megyei Várdombon, miután valahogy otthonából kiszabadult egyik éjszaka – számolt be a kalandos történetről online felületén a Ripost.

Forrás: ripost.hu - mediaworks2021. 01. 09. 11:22
null
A kép illusztráció Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tehetetlen gazdi napokig kereste házi kedvencét, mígnem a megyeszékhely tűzoltóit riasztották, mellettük pedig a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület is kivonult a mentéshez. Ekkor derült ki, hogy az állat nagy slamasztikába került, amiből egymaga nem tudott volna kiszabadulni.

„A beavatkozó egységek kötélbiztosítás mellett, a csatornába bekúszva sértetlenül mentették ki az állatot”

– mondta a Ripost-nak Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

„Összesen két és fél napot volt távol otthonától az eb, teljesen legyengült, mire a segítség megérkezett”

– tette hozzá.

A kép illusztráció
Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A tizenkét éves pulikutya már rosszul hall és lát, talán ezért eshetett bele a csatornarendszerbe. Mentésénél jelent volt az immár boldog tulajdonosa is, így a házi kedvenc visszakerült az idős bácsihoz, aki ekkor elpityeredett, és könnyek között szorította magához négylábú barátját.

A házi kedvenc kalandos történetéről szóló cikk eredeti változata IDE kattintva érhető el.

Sok kutya álmodik egy szebb életről a szekszárdi menhelyen

A szekszárdi menhellyel együttműködve, felelős gazdikat keresünk a cikkben, illetve a honlapon fent levő állatoknak. A honlap keresőmotorjai segítenek minden tekintetben kiválasztani a számunkra legjobb paraméterekkel (jól kijön-e kisgyermekkel, más állatokkal, ivartalanítva van-e) rendelkező kedvencet – olvasható a TEOL.hu korábbi cikkében. Az ideális gazdi fiatalos, saját ingatlannal és jövedelemmel rendelkezik. Van ideje minden nap mozogni vagy foglalkozni az új családtaggal. Jelenleg örökbe fogadható kölyökkutyánk nincs, kis testű kutyáink sincsenek. Elsősorban keverék kutyusok vannak közepes és nagy méretben – tájékoztatott Fiáth Szilvia.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.