Számos magyar élelmiszer nyert díjat a Great Taste Awardson

A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból és ételkritikusokból álló zsűri mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a háromcsillagos elismerést.

Forrás: MTI2021. 09. 25. 9:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Guild of Fine Food által szervezett, huszonöt éve indult Great Taste Awards a világ egyik legnagyobb gasztronómiai versenye, amelyre évente mintegy 12 ezer terméket neveznek. A séfekből, forgalmazókból, étterem-tulajdonosokból, ételkritikusokból és szakírókból álló, ötszáz fős zsűri ezek közül mindössze néhány száz terméknek ítéli oda a legmagasabb, háromcsillagos elismerést – olvasható a Guild of Fine Food honlapján.

A magyar élelmiszerek közül idén a Fajszi Paprika prémium csemege fűszerpaprikamag-olaja, a Szicsek Pálinkafőzde prémium Irsai Olivér szőlőpálinkája és a Rubin Paprika füstöltpaprika-őrleménye kapta meg a háromcsillagos minősítést.

A Fajszi Paprika prémium csemege halászlé fűszerpaprika-őrleményét két csillaggal, prémium csemege füstöltfűszerpaprika-őrleményét pedig egy csillaggal, míg a Rubin Paprika bio szegedi fűszerpaprika-őrleményét szintén egy csillaggal jutalmazták.

Két csillagot nyert a Szicsek prémium jonathán almapálinkája és piros vilmoskörte pálinkája, egy csillagot pedig a pálinkafőzde zölddiólikőrje, hároméves érlelésű almapálinkája és körtepálinkája, továbbá a mézes barackpárlata.

A borítókép illusztráció. Forrás: Pixabay

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.