Több mint húsz év után ismét feltűnt egy rozmár a Watt-tengerben

Több mint húsz év után ismét feltűnt egy rozmár a németországi Watt-tengerben: Baltrum szigetének nyugati részén, egy töltésen pihent a nagy méretű, bajusszal és agyarral rendelkező nőstény állat.

Forrás: MTI2021. 09. 10. 11:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vélhetően több ezer kilométert utazott odáig, mivel a rozmárok az Északi-sark körül élnek.

„A rozmárok nagy utakat képesek megtenni és az északi-sarkvidéki élőhelyükön belül is nagyon mobilak” – mondta Ursula Siebert, a Hannoveri Állatorvosi Egyetem tengeri emlősökkel foglalkozó szakértője.

Legutóbb 1998-ban láttak egy rozmárt az Északi-tenger déli részén, Juist és Sylt szigetén.

„Ezek általában kalandvágyó fiatal állatok, amelyek maradnak is egy ideig, ha jól érzik magukat ezeken a helyeken” – mondta a kutató.

Bár kopások látszottak az elülső uszonyain, a rozmár egyébként egészségesnek tűnik. Még egy horgászt is megközelített kíváncsian. A rozmár végül a dagály érkezésével elhagyta a szigetet.

Néhány hónapja az Atlanti-óceán partján tűnt fel egy rozmár. A Wally névre keresztelt hímet Walesben és Írországban is látták.

A borítókép illusztráció

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.